Nyhed

EKSPERIMENTERENDE MUSIKALSK UNIVERS: Jacob Collier kommer til Danmark

Den femdobbelte Grammy-vinder besøger landet som led i omfattende Europaturné

Sidste sommer, i 2022, åbnede den engelske sanger, sangskriver og multiinstrumentalist Jacob Collier for sit avancerede musikalske univers med en koncert i Store Vega. GAFFAs anmelder Mathias Lind Hansen bøjede sig i støvet og kvitterede med seks fulde stjerner til "musiknørdernes nye arving til tronen":

"Sjældent har jeg før set flere smil på folks læber i Vega, og publikum, der sitrer af energi, bryder ud i en kæmpe linedance til outromusikken, Earth, Wind & Fires “September”. Så spøjs som denne glædesdans nu virker, så er den kun passende, og den er et godt billede på Colliers evne til at bringe musikkens magiske vidunder ind i en forsamling af mennesker. En ting, man må komplimentere Jacob Collier for, er hans musikalske færdigheder, der ikke er til at overhøre, men noget andet er så sandelig også hans evne til at gøre musik både sjovt og interaktivt," hed det blandt andet i anmeldelsen.

Nu vender den populære musiker tilbage til Danmark, når han i det nye år indleder sin største europæiske headline tour til dato. Den 24. februar udkommer Colliers allerede Grammy-nominerede album Djesse Vol 4. Det er i den anledning, at den 29-årige artist rejser kontinentet tyndt med 22 shows. Turnéen skydes i gang i Portugal den 2. november 2024 efterfulgt af visit i blandt andet Spanien, Italien, Tyskland, Østrig, Tjekkiet, Polen, Norge, Sverige - og Danmark, som Collier rammer den 21. november 2024 i Forum Black Box i København. 


Jacob Colliers karriere startede, da han i 2013 gik viralt på YouTube med sine cover-videoer af populære sange såsom Stevie Wonders "Don't You Worry 'bout a Thing". Året efter skrev han kontrakt med Quincy Jones som mentor og udgav sit debutalbum In My Room i 2016. I 2018 begyndte han at arbejde på sit firdelte albumprojekt Djesse, der inddrager artister og samarbejdspartnere fra hele verden og med sange, der omfatter alt fra orkestrale kompositioner til folk, r&b, rap og pop. 

Det var også i sit arbejde med Djesse, at Collier begyndte at inddrage publikum til et improviseret kor, hvor han dirigerer dem ved sine koncerter. Optagelserne tæller nu mere end 90 publikums-kor, og på det kommende Djesse Vol. 4 vil man således kunne høre 150.000 stemmer fra forskellige steder i verden blive en del af albummet.

Det officielle billetsalg til Jacob Collier i Forum Black Box starter fredag den 1. december klokken 10 via Livenation og Ticketmaster. 


Se et eksempel på Jacob Colliers publikums-kor nedenfor 

Jacob Colliers tredje album skruer ikke ned for nørderiet


ANNONCE