Nyhed

ET ÅR EFTER FRONTFIGURS DØD: Faithless giver dansk dj-sæt

Det bliver Faithless’ første danske optræden uden Maxi Jazz der gik bort sidste år

Sidste år meddelte Faithless-medlem Sister Bliss, at bandets frontmand Maxi Jazz var gået bort i en alder af 65 år.

”Han var en mand, som ændrede vores liv på så mange måder. Han indgød vores musik rigtig mening og budskab,” hed det i et opslag fra bandets tredje mand, Rollo Armstrong, og Bliss fortsatte på Facebook:

”Han var også et dejligt menneske, som havde tid til alle og en visdom, som både var dyb og tilgængelig. Det var en ære og, selvfølgelig, en sand fornøjelse at arbejde sammen med ham.”


Sidenhen har Bliss og Armstrong fortsat bandet som en duo, og nu er de klar med en dansk koncert, når de indtager det københavnske venue The Plant den 9. februar 2024 til Gravity CPHs event Gravity Warehouse Rave.

Faithless brød igennem i 1996 med singlen ”Insomnia” fra albummet Reverence/Irreverence. Sidenhen har de også hittet med numrene ”God Is a DJ” og ”We Come 1”. Sidst Faithless lagde vejen forbi Damark var i 2015, da de spillede på Tinderbox. Koncerten modtog fem stjerner af GAFFAs Simon Nielsen, der skrev, at gruppen ”valgte musikken frem for festen”.

”Musikken var altså i sit højsæde, og ligeså var det visuelle med det medbragte transcenderende lysværk, der hurtigt indfangede enhver i publikum i den karakteristiske lyd fra London," noterede Nielsen og uddybede:


"Festen var ikke af sin helt massive slags, hvilket dog hurtigt fremstod som et positivt træk i koncerten, da publikum netop virkede mere opmærksomme på, hvad der foregik blandt scenens forskellige musikere og det, Faithless-figuren havde på hjerte. Og Maxi Jazz var netop ikke i sit indadvendte hjørne med sine gentagne forsøg på samtale med publikum og en fællessang, som kulminerede i koncertens definitivt sidste nummer "We Come 1"."

Billetter til koncerten til februar koster mellem 300-350 kroner og kan findes her.

Lyt til Faithless’ store hit ”Insomnia” herunder

Faithless-anmeldelse: Et afslutningsbrag, der ikke er bandet værdigt

ANNONCE