Nyhed

FEMINISTISK PUNK: Bikini Kill kommer til Danmark

Billetter til det navnkundige halvfemserbands længe ventede danske koncert går i salg på fredag

Det er mere end 25 år siden, amerikanske Bikini Kill gik hver til sit efter syv års levetid. I 2019 blev de så gendannet, hvilket dog ikke har givet anledning til nogen koncerter herhjemme - indtil nu.

Kathleen Hanna og kompagni har nemlig netop meldt deres ankomst til København, hvor de vil give koncert på Store Vega den 9. juni 2024. Billetter sættes til salg på fredag den 17. november klokken 13 lige her.

I årene mellem opløsningen tilbage i '97 og gendannelsen for fire år siden har Hanna blandt andet været aktiv i grupperne Le Tigre og The Julie Ruin. Det var i øvrigt ikke alle, som var lige begejstrede over nyheden om Bikini Kills gendannelse.


”Tal for jer selv. Største fupnummer i rock and rolls historie," skrev kollegaen Courtney Love således på Instagram i sin tid, og kaldte bandet ”en stor idé, de ikke kan føre ud i livet, fordi de er elendige.” 

Kathleen Hanna på scenen med The Julie Ruin i Oslo, august 2015. Foto: Nikolaj Blegvad
Kathleen Hanna på scenen med The Julie Ruin i Oslo, august 2015. Foto: Nikolaj Blegvad

Ifølge arrangørerne skal man dog ikke undervurdere Bikini Kills betydning fra debutalbummet Pussy Whipped fra 1993 og frem til opløsningen fire år senere.


"I løbet af denne håndfuld år udgav de tre album og en ep, der satte strøm til den legendariske riot grrrl-bevægelse, der med grupper som Bikini Kill, L7 og Bratmobile satte dagsorden på 90’ernes alternative rockscene med fræsende lo-fi-punk og tekster, der flød over med krigslysten aktivisme og feminisme, som flere årtier før #MeToo gik i struben på sexisme og mandschauvinisme," hedder det i en pressemeddelelse forud for næste sommers danske koncert.

Kathleen Hanna og vennerne kælede for publikum med kærlig aggression

ANNONCE