Nyhed

Le Tigre genforenes til første koncert i mere end 10 år

GAFFA.dk – alt om musik

Gruppen er kendt for deres venstreorienterede socialpolitiske univers

Den elektroniske rockgruppe Le Tigre har annonceret, at de til næste år vil spille deres første liveshow sammen i mere end et årti. Genforeningen finder sted som del af This Ain’t a Picnic festivalen, der afholdes for første gang den 27. og 28. august 2022 i Californien. Det skriver NME.

Udover Le Tigre er LCD Soundsystem og The Strokes blevet offentliggjort som hovednavne, mens blandt andre Phoebe Bridgers, Idles, Wet Let, Courtney Barnett, Turnstile og Caroline Polachek ligeledes pryder plakaten.


Le Tigre blev dannet i 1998 af Kathleen Hanna (Bikini Kill), Johanna Fateman og Sadie Benning. Sidstnævnte blev dog erstattet af JD Samson i 2001, og siden har Samson været en fast del af besætningen.

Den amerikanske gruppe inkorporerer ofte performance art og multimedia i deres optrædener og er desuden kendt for et venstreorienteret perspektiv og socialpolitiske tekster, hvor der blandt andet er fokus på feminisme og LGBTQ+-samfundet. Samson og Fateman har tidligere arbejdet sammen med den russiske aktivistgruppe Pussy Riot, mens Le Tigre som trio blandt andet har bidraget til Christina Aguileras 2010-album Bionic.

Le Tigre udgav deres seneste studiealbum, The Island, i 2004. Udgivelsen blev modtaget med sølle to ud af seks stjerner fra GAFFAs anmelder. Det følgende år gav bandet koncert på Roskilde Festival, men siden var der stille fra gruppen, som mentes at være gået i opløsning.


LÆS OGSÅ: Le Tigre opløst

I 2016 lod trioen igen høre fra sig med udgivelsen af singlen ”I’m With Her” i forbindelse med Hillary Clintons kampagne til det amerikanske præsidentvalg.

For nylig har Le Tigre været involveret i en retssag omkring deres 1999-nummer ”Deceptacon” fra gruppens selvbetitlede debutalbum fra samme år, hvor sanger Barry Mann anklagede gruppen for at have kopieret fra hans eget 1961-sang ”Who Put The Bomp (Bomp, Bomp, Bomp). Le Tigre svarede igen ved at sige, at Manns nummer ikke selv var originalt, og at han således ikke havde ret til copyright. Sagen blev løst med en fortrolig aftale uden offentlig indrømmelse af ansvar og vil desuden ikke kunne genindgives i fremtiden.


LÆS OGSÅ: Madonna raser mod Instagram – censurerede hendes brystvorter

 


ANNONCE