Nyhed

Lån et mobilt scenesetup: Millionsatsning skal hjælpe nyopstartede festivaler

Tuborgfondet og musikorganisationen ROSA lancerer nu i fællesskab et nyt, gratis tilbud til danske vækstlagsfestivaler. Nemlig et mobilt scenesetup, der gør det muligt at afvikle professionelle koncerter.

Organisationen ROSA har i samarbejde med Tuborgfondet startet et spritnyt initiativ på 4,6 millioner, der skal styrke og støtte danske vækstlagsfestivaler, up-and-coming artister og generelt talentudviklingen hos artister og nuværende og kommende festivalarrangører. 

Sådan lyder det i en pressemeddelelse. 

Danmark er kendt for at være et land beboet af festival-elskere, og faktisk er Danmark det land i verden med flest musikfestivaler per indbygger. 

Det er især de store, etablerede festivaler, der trækker det danske publikum til sig. Men overalt – og næsten hele året rundt – bobler der nye, spændende festivaler op. Disse festivaler bliver ofte skabt af lokale ildsjæle, græsrødder og begejstrede musikfans, som ikke nødvendigvis har de store økonomiske midler, arrangør-erfaring eller professionel know-how. 

Det har det nye initiativ - Musikhjælp Scenesetup - tænkt sig at gøre noget ved. Her kan både større og mindre vækstlagsfestivaler i hele landet søge om at få tildelt et gratis og køreklart produktionssetup, der indeholder scene, lys og lyd samt teknisk assistance.

Produktionssetuppet består blandt andet af en 48m2 stor mobil scene, lyd- og lys-setup. Derudover er professionelle scene- og lydteknikere også inkluderet i produktionspakken.

Vækstlaget prioriteres


Musikhjælp Scenesetup vil styrke talentudviklingen blandt artister og festivalarrangører. Det betyder, at især ansøgninger fra vækstlagsfestivaler prioriteres. 

”Tuborgfondet Musikhjælp samler en række initiativer, der støtter flere unge i at gøre musikken til en levevej. Scenesetup er et rygstød til initiativrige og hårdtarbejdende festivalarrangører og frivillige, som nu får bedre adgang til professionelle produktionsforhold. Målet er også at give up-and-coming artister gode muligheder for at præsentere deres musik. Det er dejligt, at flere unge talenter nu får gode rammer til optræde live,” siger Peter Giacomello, sekretariatschef i Tuborgfondet. 

Som en del af Musikhjælp Scenesetup bliver alle ansøgere tilbudt at deltage i opkvalificerende workshops med fokus på vidensdeling, der skal sikre, at festivalerne er godt klædt på til afvikling af koncerter, uanset om de bliver tildelt scenesetuppet eller ej. 


“Med Musikhjælp Scenesetup ønsker vi at støtte unge talenter på den danske musikscene ved at styrke vækslagsfestivalernes produktionsforhold. Det vil forhåbentlig komme både artisterne, arrangørerne og publikum til gode, at festivalernes scene-, lyd- og lysforhold professionaliseres. Samtidig er ønsket, at endnu flere får blod på tanden til selv at skabe deres egen festival. Vi glæder os enormt til det fremtidige samarbejde med Tuborgfondet og hele landets vækstlagsfestivaler," fortæller Conny Jørgensen, direktør i ROSA.

Ansøg 1. december

Selvom sommeren og festivalsæsonen ikke er lige rundt om hjørnet, er planlægningen af næste års festivaler i fuld gang mange steder. Derfor åbner den første ansøgningsrunde til Musikhjælp Scenesetup den 1. december, og festivalarrangører i hele landet kan ansøge om at få tildelt Musikhjælp SceneSetup i 2024. Det er ROSA, som håndterer alle ansøgninger.


ANNONCE