Nyhed

LANDET I MIG: Angående mig annoncerer turné i kølvandet på debutalbum

Laura Lilholt Andersen tager sit ambitiøse debutalbum med til otte danske byer i februar

Vi har fulgt hende fra starten, og så sent som i GAFFAs septembernummer kunne man læse et interview med Angående mig - alias Laura Lilholt Andersen - i anledning af hendes debutalbum Manden i mig. I dag annoncerer Andersen så en turné på i alt otte koncerter i kølvandet på det aktuelle album.

Koncertrækken afvikles under overskriften Landet i mig og indledes på Volume Village i Aarhus 2. februar. Over de følgende tre uger optræder Angående mig i blandt andet Aalborg, Svendborg og Horsens, inden hun runder af på Vega i København den 24. februar. Billetter til koncerten i Vega koster 195 kroner plus gebyr og er i salg nu via spillestedets hjemmeside.

 "Det handler blandt andet om det her lidt evige opgør med det nordjyske kassesamfund. Først og fremmest ville jeg gerne dyrke den her meget binære verdensforståelse, som jeg mødte, da jeg var barn – specielt hvad angår køn. Den måde, som jeg behandler min egen historie på, er gennem en meget binær tilgang til det hele. Det sorte og hvide, det enten og det eller," udtalte Andersen til GAFFA om sit debutalbum og tilføjede:


"Den anden ting, som jeg har holdt fast i, har været dét, som jeg kalder for provinsiel brutalisme. Det er dét, jeg har søgt at skrive ud fra. Den her provinsielle stolthed og den storhed, som man som barn ser i alt det, der omslutter én. Den ville jeg gerne kunne genskabe som voksen, så jeg kunne se på tingene som helt overproportionelle. Ens lille baghave var hele verden dengang. Man vidste ikke, hvad der fandtes udenfor," sagde Andersen. 

Andersen stammer fra Aalborg og udgav debut-ep'en Kunsten at lade som om i efteråret 2020. Den modtog fem stjerner af GAFFAs anmelder. "Angående Mig får det hele til at virke som en farlig leg, jeg glæder mig meget til at opleve i en live-sammenhæng (snarest muligt, tak!)," noterede Johanne Nedergaard ved dén lejlighed. Du kan se den samlede turplan her.

Illusionen om den rendyrkede vrede og hårde face blev hurtigt udfordret


ANNONCE