Nyhed

LYDEN AF ET OVERGREB: Se stærk musikvideo fra Nøx

Musikvideoen sætter billeder på de oplevelser Nøx synger om i sangen fra sit seneste album

I starten af oktober udgav danske Nøx sit andet album Pynt – et album, der stiller skarpt på det at leve i en verden, hvor alt synes at dreje sig om skønhed, om det at pynte sig og om kampen for at opnå denne skønhed – og hvordan vi ofte pakker den ind i løgne og facader.

Albummet modtog fire stjerner af GAFFAs Amalie Rohde Löwén, som blandt andet fremhævede Nøx’ evne til at være hudløs ærlig i sine tekster:

”Den generelle tematik på Pynt, og i det hele taget i det univers, Nøx prøver at skabe, er malplaceret ungdommelighed, der famler efter sin vej i livet. Det er også popæstetik, alkohol og selvtillid. Dertil er det dystert og til tider uhyggeligt og på alle måder ærligt og anti-glamourøst. Pynt er alt andet end pyntet,” lød vurderingen blandt andet.


Nu har en af sangene fra albummet fået en dertilhørende musikvideo. Det drejer sig om sangen "Mærker”, der handler om et overgreb. I musikvideoen sætter Nøx billeder på de oplevelser, hun beskriver i sangteksten:

Det hele det går stærkt, når du svinger mig på gulvet
Det hele det går stærkt, når du fører mig igennem rummet
Åbner til kontoret, bærer mig, døren lukkes i
Triumf i blikket, øjne; symbolik på sejr og krig
Lyset det er slukket, ordene på tungen
Fanger mig, banker mig, kysser mig på munden
Fanger mig, banker mig, ta’r dig din tid
Jeg ligner fjernsynet med lyden skruet ned

I forbindelse med det nye album prydede Nøx forsiden af GAFFAs oktobernummer, der også bragte et større interview med rapperen. Her satte Nøx blandt andet ord på sin musik, og hvordan hun bruger musikken til ærligt at formidle emner lige fra afmagt, eufori og sex til sorg, traumer og kringlet kærlighed – og ikke kun for sin egen skyld, men lige så meget for lytterne.


”Jeg har et behov for at connecte med folk. Hvorfor skulle jeg ellers lave musik? Hvorfor skulle jeg gøre det, hvis det bare var mig selv, der skulle forstå det? Jeg har et kæmpe behov for, at folk forstår, hvad jeg siger, for jeg synes faktisk, at jeg siger nogle ret vigtige ting,” udtalte Nøx i interviewet.

Med den nye musikvideo til ”Mærker” stiller Nøx således skarpt på et sårbart, men vigtigt emne om overgreb og ikke mindst det at tale højt om sine oplevelser.

I disse dage er Nøx i fuld gang med at afvikle sin første Danmarksturné. Turnéen startede den 20. oktober med en koncert i Lille Vega i København og slutter den 25. november på Volume Village i Aarhus.


Se musikvideoen til Nøx’ nummer ”Mærker”

Nøx gjorde alt det tunge legende let i Vega


ANNONCE