Nyhed

Sexistisk machomand om dagen, prostitueret om natten: Nøx er klar med singlen "Snavs" og annoncerer nyt album

Rapper, sangskriver og tekstforfatter Nøx er tilbage med ny musik og annonceringen af sit kommende album Pynt

Inden længe udkommer Nøx' andet album Pynt. Mere præcist er datoen for udgivelsen fastsat til den 6. oktober i år. I dag er hun klar med første udspil - nemlig singlen "Snavs".

Hun har ikke for vane, at pakke tingene ind. Noget tyder på, at hun heller ikke har tænkt sig at gøre netop det, på sin kommende udgivelse.

I en pressmeddelelse forlyder det at Pynt handler om at leve i en verden, hvor alt drejer sig om skønhed. Det handler om pynt, at pynte sig, og den konstante kamp for at opnå denne skønhed – og hvordan vi ofte pakker denne ind i løgne og facader. 

Gennem fortællinger fra nattelivet, hiphopmiljøet, forstaden og storbyen portrætterer Nøx på ærlig vis både opturene og skyggesiderne ved at underkaste sig som pleaser for en anden. Historierne bygger på personlige oplevelser og observationer af vores kultur, samfund og ikke mindst musikbranchen.

Førstesinglen ”Snavs” handler om en hårdfør mand, der om dagen foregiver at være macho og sexistisk, men som om natten trækker i høje hæle og kjole og arbejder som prostitueret.

– ”Snavs”er en ægte historie om en macho fyr fra hiphop-miljøet; håndværker-typen, der catcaller piger på gaden, og til daglig er hiphop-entusiast med et blandet forhold til kvinder. Måske lidt hyggesexistisk. Jeg opdagede, at han har en side, som kun få i vores kreds ved noget om. Om aftenen og natten – når der er tid og overskud – dresser han sig op i korte kjoler, højhælede støvler, og er sexarbejder på Istedgade. Den kontrast synes jeg var så vild, at jeg fik tilladelse til at skrive et nummer om det, fortæller Nøx om den nye single.

"Snavs” er skrevet af Nøx selv i samarbejde med Daniel Thorup, som er fast sangskriver hos Andreas Odbjerg og Ida Laurberg. Ligesom hele det kommende album er singlen produceret af Xeren. 


ANNONCE