Nyhed

Pludselig stod hun bag Tobias Rahim på scenen. Nu er Helena Gao klar med ny solosingle

"Jeg tror ikke, det er de samme fans, som vil lytte til henholdsvis min egen og Tobias' musik"

Tilbage i september fik vi en længere snak med Helena Gao i forbindelse med udgivelsen af singlen "God's Favourite" - i øvrigt blot nogle dage inden Gao rundede rækken af sommerkoncerter med Tobias Rahim af i Tivoli i København.

I fredags slap Gao så en opfølger i form af sangen "Pretty Please," som kan høres herunder. Helena Gao debuterede med den selvudgivne ep Extended Adolescence i 2020, og har blandt andet givet koncerter på Heartland Festival og varmet op for kollegaen Dopha.

I starten af '23 blev hun indrulleret i Tobias Rahims liveband og havde sin debut med bandet i Ceres Arena i marts.


"Når jeg laver shows selv, kan jeg godt lide at indstudere ting, koreografere og øve mig rigtig, rigtig meget. Det kommer jeg også til fremover, for det er sådan jeg har det sjovest, og sådan jeg kan få mest intensitet og intention bag de ting, jeg gør," udtalte Gao i interviewet i september og tilføjede:

"Men det har været rart at se Tobias, som nærmest er det omvendte: Han er meget, meget fri – for eksempel i sin snak mellem sangene – og den løssluppenhed synes jeg er meget inspirerende." Gao var ellers i første omgang tøvende overfor jobtilbuddet fra Rahim:

"Tobias' musik ligger langt fra det, jeg selv laver. Men jeg endte med at blive enig med mig selv om, at det faktisk er perfekt, fordi de to ting på dén måde ikke kommer til at krydse hinanden. Jeg tror ikke, det er de samme fans, som vil lytte til henholdsvis min egen og Tobias' musik," udtalte hun til GAFFA.


Helena Gao kunne for nylig opleves på Vega som en del af upcoming-arrangementet Verden venter sammen med blandt andre Selina Gin, Mekdes og Giift. 

"Der er formentlig et stort potentiale i hendes alternative stil og udtryk, som i høj grad følger tidens toner. Det hele lyder i høj grad, som hvis Taylor Swift og Rina Sawayama fik et barn sammen, men ikke havde pengene til at passe på det," noterede GAFFAs udsendte ved dén lejlighed. 


VIDEOPREMIERE: Helena Gao reflekterer over overklassens goder

ANNONCE