Nyhed

SCARLET PLEASURE UDGIVER NYT ALBUM: ”Vi havde brug for at bygge os selv op fra bunden”

Scarlet Pleasure er klar til at rekonstruere sig selv med deres netop udgivne fjerde studiealbum

Siden deres debut tilbage i 2014, har Scarlet Pleasure leveret flere hits med sange som ”Heat”, ”Deja Vu” og ”Limbo”. Det store gennembrud kom dog med nummeret ”What a Life”, som lagde musikalsk bagtæppe til afslutningsscenen fra den Oscarvindende danske film Druk. Sangen sendte bandet på en stjernerejse med udsolgte koncerter i flere europæiske hovedstæder. Men efter nogle hæsblæsende år i overhalingsbanen, er Scarlet Pleasure nu klar til at nulstille sig selv.

I dag, den 17. november, udgiver de deres fjerde studiealbum, som har titlen Pompeii, og som markerer et nyt kapitel for bandet.

”Vi raser mod en slutning. Vi har altid haft det sådan og trives bedst med en jævnlig genfødsel. At der sker noget helt nyt,” fortæller medlemmerne Emil Goll, Joachim Dencker og Alexander Malone i en pressemeddelelse. Heri forlyder det videre, at albumtitlen både refererer til den historiske, romerske storby, der blev udslettet af vulkanen Vesuv – samt til albummets titelnummer ’Pompeii’, hvor Scarlet Pleasure fandt en helt særlig energi under dens tilblivelse:


”Hvad skulle vi stille op efter at have hittet så hårdt, at vi pludselig kunne give udsolgte koncerter i Paris? I hovedstæder på stribe? Vi havde brug for at bygge os selv op fra bunden. Derfor gik vi oldschool til værks i studiet og indspillede sange i samlet flok på bas, guitar og trommer. Det føltes rigtigt og organisk, men også en smule traditionelt. Lige indtil vi lavede ’Pompeii’ og mærkede, hvordan lyden fusionerede med noget moderne. Noget, der føltes friskt, nutidigt og eksplosivt, og som vi havde lyst til at blive i,” fortsætter Scarlet Pleasure i pressemeddelelsen.

Med det nye album præsenterer de en række sange, der trækker på flere forskellige genreuniverser. Og selvom bandet fortæller, at de flere gange har prøvet at strømline albummets udtryk, så har de i sidste ende valgt at omfavne forskelligheden i sangene:

”Vi trives bedst med kaosset og de mange forskellige referencer, der er i spil. Vi tilfredsstilles af, at noget bliver ’merget’. Og keder os nemt, hvis det ikke gør,” uddyber Scarlet Pleasure og tilføjer som afslutning:


”Der har ikke været plads til de funny hook-lines, som vi tidligere har tilladt. Melodierne har fået lov at bestemme, og det har været en tilfredsstillelse. Vi har kunnet opleve alt for første gang igen, fordi vores nye, europæiske publikum ikke har kendt os for vores gamle materiale. Vi er blevet omfavnet for vores ståsted her og nu, og det har været godt for os.”

Scarlet Pleasures, indtil i dag, seneste album udkom i 2020 og havde titlen Garden. Albummet blev udgivet i to dele – først i juni og senere i oktober. Både første og anden del blev anmeldt af GAFFA, og begge modtog tre stjerner med en fælles kommentar om, at albumudspillet havde et noget forvirret udtryk.

Lyt til titelnummeret ”Pompeii”


Scarlet Pleasure albumanmeldelse: Katastrofalt udbrud af akut AutoTune og skraldet pop-punk

ANNONCE