Nyhed

Shu-bi-dua hyldes for deres sangskrivning med fornem pris– se alle vinderne af DPA 2023

En række danske sangskrivere blev i går en statuette rigere til Danske Populær Autorers årlige prisoverrækkelse

Siden dens grundlæggelse i 1918 har interesseorganisationen DPA (Danske Populær Autorer) arbejdet for at skabe de bedste rammer for musikbranchen – samtidig tilbyder den et fællesskab, hvor sangskrivere, producere, komponister og tekstforfattere kan mødes og anerkende hinanden som musikalske kolleger.

I går, den 19. november, samledes over 200 sangskrivere og producere således til DPAs årlige prisfest. Seks priser skulle uddeles, herunder hovedprisen Den Kommercielle Musikskaberpris, som tidligere er gået til Thomas Troelsen, Rasmus Seebach, Aqua, Medina samt sidste års vindere, Infernal.

I år gik prisen til Shu-bi-dua, der også kan fejre 50-års jubilæum i år. Hovedprisen tildeles musikskabere, ”hvis tekster og melodier har sat et skelsættende præg i dansk musik,” som DPAs forperson Tobias Stenkjær beskrev i sin tale.


Ved overrækkelsen af den fornemme pris sagde Shu-bi-dua-repræsentanter Jørgen Thorup, Michael Hardinger og Kim Daugaard:

”Vi er så stolte og glade over både at få prisen i år. Vi deler prisens ære med alle 14 medlemmer af Shu-bi-dua gennem årene. En tradition i bandet er at støtte velgørenhed med den monetære del af hyldesten. Og ligesom da Michael Bundesen var med os, vil vi også denne gang bede Læger uden Grænser modtage vores bidrag til deres livsfarlige og desværre stadig nødvendige arbejde i en verden i flammer.”

Foruden hovedprisen blev der også overrakt tre såkaldte ”Påskønnelsespriser”. Disse gik til sangskriverne Nanna Bottos og Waqas Ali Qadri samt sangskriver og artist Stine Bramsen. Sidstnævnte modtog prisen som anerkendelse for at sætte fokus på udfordringerne ved at være kvindelig artist og sangskriver i den danske musikbranche:


”Det betyder faktisk meget for mig at få det her skulderklap, for det har taget mig mange år at turde ytre min mening offentligt og forsøge at bruge min stemme til at rykke på nogle ting. Det kan være en ensom branche, og det her år har virkelig kostet mig mange søvnløse nætter med tvivl og selvransagelse, men jeg oplever heldigvis nu, at jeg kan række ud til mine kolleger og finde støtte. Især pga. DPA’s initiativer. Jeg fornemmer et ulmende opgør og et fællesskab, som gør mig modigere og stærkere, så tusind tak for dét!,” sagde Stine Bramsen ved prisoverrækkelsen.

DPAs Vækstlagspris gik i år til Benjamin Rosenbohm, som er en del af den første årgang fra Danish Songwriting Academy, og som også har haft sange med i det danske og svenske Melodi Grand Prix, herunder det danske bidrag ”Yes” fra 2020.

Sidst men ikke mindst gik årets Ærespris til sangskriver Janne Aagaard, som blandt andet står bag det musikpædagogiske univers Zebra-ze-ze, og som i en årrække desuden har været involveret i DPAs politiske arbejde for bedre vilkår for musikskabere.


Stine Bramsen melder sig ind i kvindekampen i ny livevideo

ANNONCE