Nyhed

VIDEOPREMIERE: Astrid Cordes synger om sit moderskabs begyndelse

Sangen lukker lytterne ind i en sårbar oplevelse fra Cordes’ første tid som forælder

Den 27. oktober satte Astrid Cordes et endeligt punktum for sin anmelderroste ep-trilogi med singlen ”Too Soft”. En single, der skruer tiden helt tilbage til begyndelsen af Cordes’ moderskab og en skræmmende oplevelse, som hun og kæresten oplevede i dagene efter datterens fødsel.

”Min datter havde svært ved at amme i dagene, lige efter hun blev født. Da hun efter mange mislykkede forsøg endelig begyndte at spise, kiggede jeg glad op på min kæreste for at fortælle den gode nyhed, men da jeg kiggede ned på hende igen, var hendes hud fuldstændig mørkeblå. Jeg har aldrig været så bange i mit liv. Jeg troede, hun var ved at dø,” fortæller Cordes i en pressemeddelelse.

Nu udgiver Cordes den sårbare single i en liveversion, der tager lytterne endnu tættere på i en sort-hvid videoæstetik. Cordes’ datter blev efter den skræmmende episode indlagt på neonatal og diagnosticeret med et såkaldt cyanoseanfald. Hun var heldigvis okay, men de to nybagte forældre stod tilbage med følelsen af, at den lykkelige babyboble pludselig var blevet mere skrøbelig.


”Det var så tungt at have ansvar for det lille væsen. Hvad nu hvis jeg fejlede? Jeg havde svært ved at ryste oplevelsen af mig - blev ved med at vende tilbage til det splitsekund, hvor min datter lå helt blå i mine arme uden at trække vejret og jeg troede, hun var død. Dagene flød ud i et. Vi sov på skift, så vi kunne våge over hende hele tiden. Alt var tåget og hudløst, råt og ængsteligt. Det er de dage, jeg har skrevet ind i den her sang,” fortæller Cordes videre i pressemeddelelsen om "Too Soft".

Astrid Cordes startede rejsen med sin ep-trilogi, der beskriver forældreskabets kaotiske og smukke tilværelse, sidste år, da hun udgav de to første udspil, Hurry Up og Kiss Me.

I september i år kom så sidste del i form af ep’en Baby’s Still Asleep. Det var dog først i sidste uge, den 27. oktober, at de tre ep’er blev forenet i den fulde titel Hurry Up and Kiss Me While the Baby’s Still Asleep.


GAFFAs Kristina Grønning har været med på hele rejsen og anmeldt alle tre udgivelser. Både den første og den anden ep modtog fem stjerner, mens den sidste ep modtog fire stjerner med konklusionen:

”Desværre lukker Baby’s Still Asleep ikke trilogien som en femstjernet fuldtræffer. Men dermed ikke sagt, at den seneste tilføjelse til rækken ikke er af høj kvalitet, for det er den bestemt. Og Hurry Up and Kiss Me While the Baby’s Still Asleep står nu færdigt som et vellykket og helstøbt værk.”

Se den nye liveversion af singlen ”Too Soft” nedenfor


ASTRID CORDES-INTERVIEW: Sange fra moderskabet

ANNONCE