Nyhed

Her er vinderne af P3 Guld

Vinderne af P3 Prisen, P3 Lytterhittet og P3 Talentet er netop blevet kåret i DR Koncerthuset

Vinderne af P3 Prisen, P3 Lytterhittet og P3 Talentet er netop blevet kåret i DR Koncerthuset ved et show under ledelse af P3-vært Andrew Moyo. Vinderne blev følgende med P3's begrundelser – en længere reportage og vinderinterviews følger lørdag morgen:

P3 Talentet: Pil
Årets vinder af "P3 Talentet" er et godt billede på noget af det, en ny guldalder i dansksproget popmusik kan og gør netop nu: Give os solide, store og brede sange hvor følelserne og det indre liv får lov til at fylde. Hvor der er plads og rum til det, der rører sig inden i os, og hvor skyggesiderne gerne må komme frem i lyset. Pil tør godt vise, at det er helt almindeligt og meget menneskeligt, at der også er ridser i livet, når hun synger om utroskab, venne-FOMO, misundelse, utilstrækkelighed og at føle sig tom indeni til den der fest, hvor alle andre tilsyneladende har det alt for fedt.

Hun er veninden, der deler ud af sig selv og betror sig, og selvom sangene er selvoplevede og har et personligt afsæt, bliver de i Pils oversættelse til os gjort universelle og relaterbare. Hun siger og synger det troværdigt og som det føles – og vi spejler os i det. De slidstærke sange har over tid spredt sig som ringe i vandet, og udover det indiskutabelt stærke håndværk og den genkendelighed og de fællesskaber, sangene vækker på tværs af køn og alder, handler de måske også om at tro så meget på deres kvaliteter, at drømmen om at ramme mange med dem bliver til virkelighed.


Pil skriver nærmest selvopfyldende profetisk om netop at gribe livets store og små chancer på et af årets store danske hits: "Drømmer du så drøm om / at flyve så langt væk her fra jorden / Sæt dig selv på tronen / Som dronning af månen." Det er der, Pil sidder lige nu – som vinder af "P3 Talentet 2023".

"P3 Prisen": Artigeardit
Vinderen af "P3 Prisen 2023" har strøget den helt store tændstik i æsken, sat ild til sin egen kreativitet og det seneste år for alvor skabt et bål, der brænder på fuldt blus. Artigeardit har den lige nu som få, og han formår med sit helt eget tydelige aftryk at lave både hits og hele værker uden skelen til "plejer" og begrænsende genre-kasser. Dem kan du godt pakke sammen.

Som en af sin generations mest markante og utæmmelige stemmer er Artigeardit det ene øjeblik det klubbede soundtrack til festen, det næste jazz-rapper han. Der er engle og dæmoner på skuldrene og refleksion over, hvor livet i overhalingsbanen har bragt ham hen. Der er fysiske og psykiske tømmermænd på rock-formel og ord om rodløsheden som dansker med albansk-makedonsk baggrund: "For det' svært at
kende sin plads, når man ikk' har nogen" ("Tetovo").


Artigeardit er sjov, rapper dig hårdt lige i ansigtet og synger selvudleverende ærligt og tvivlende, så det kan mærkes. Det ene øjeblik er han køligt tilbagelænet, det næste råbende, og det er netop spændvidden i kreativiteten og det uforudsigelige i leveringen på ord og musik, der særskilt gør Artigeardit til noget særligt. Tilsæt så også en forbilledlig nysgerrighed på at spille sig selv bedre sammen med andre både foran og bag mikrofonen, hvor legekammeraterne indtil videre tæller blandt andre Barselona, Kesi, Karl William, Medina og senest det mere intensive forløb med kollegaen – og sidste års vinder af "P3 Talentet" – Lamin.

2023 har været en foreløbig krone på værket for Artigeardit og et stærkt udtryk for, hvor meget han kan og indeholder. Det anerkender og hylder vi med den fornemste pris, vi har: "P3 Prisen".

P3 Lytterhittet: Guldimund – ”Det' kun vigtigt, hvad det er”


Årets nominerede:

P3 Lytterhittet 
Ida Laurberg: "Terrier"
Saint Clara: "Oh My God"
Guldimund: "Det’ kun vigtigt hvad det er"
D1ma: "I Know"
Uro feat. Mekdes: "Føles godt"

P3 Talentet 
Pil
Kind Mod Kind
D1ma
Blæst


P3 Lytterhit-vinderne Blæst: – Vi er en del af en dygtig generation

ANNONCE