Nyhed

Kurdisk musikikon kommer til Danmark

Prisvindende Aynur Dogan kan for en sjælden gang snart opleves på dansk jord

En af de mest mærkbare stemmer inden for kurdisk kulturarv spiller snart koncert i Danmark. Den 3. november i MusikTeatret Albertslund kan man opleve Aynur Dogan, som er en af de bedst sælgende kurdiske folkemusikere. Aynur Dogan er særligt kendt for sin fusion mellem kurdiske og vestlige musiktraditioner, og hun har opnået international anerkendelse for sit arbejde for at bevare kurdiske musiktraditioner. Dette vandt hun i 2017 Berklee-prisen Master of Mediterranean Music Award for i kategorien Mediterranean Women In Action. 

Som opvarmning for Aynur Dogan kan man opleve dansk-kurdiske Luna Bülow Ersahin, som desuden er en del af gruppen AySay, der er GAFFAs forsideartist på november-magasinet. Hun optræder denne aften solo som opvarmning til koncerten, og hun opfordrer til, at man køber billet - også selvom man ikke normalt lytter til kurdisk musik: 

- Aynur Dogan er en legende. Her er en chance for at komme til en koncert, som bookerne fra Roskilde Festival og ALICE (som normalt er dem der bidrager med globalt orienteret musik til danskerne) ikke har fået til landet. At sprede kurdisk folkemusik er en aktivistisk handling i sig selv. At støtte op om den og opleve den, er også en aktivistisk handling. Det kan være én grund til, at man vil komme. Men den bedste grund er, at musikken helt sikkert vil rykke noget i ens krop og hjerte, fortæller Luna Bülow Ersahin fra AySay til GAFFA. 

Koncerten i MusikTeatret Albertslund starter kl. 20.00, og billetter kan købes her.

LÆS OGSÅ: NØDHJÆLP TIL GAZA: Tag til støttekoncert for civile palæstinensere i Gaza – i Aarhus


ANNONCE