Nyhed

Kvinde eller kønsminoritet? Du kan også være lydtekniker

Kvinder og kønsminoriteter kan være svære at få øje på blandt landets mange lydteknikere. Aarhusiansk workshop skal bidrage til en bedre kønsbalance indenfor faget

Luk øjnene, og tænk på en lydtekniker. 

Der er stor sandsynlighed for, at du lige har set en mand bag dine øjenlåg, og stillingen bliver da også ofte omtalt som en "lydmand". Det vil Aarhus Lydforening lave om på, og inviterer i den anledning alle interesserede kvinder og minoriteter til workshoppen #YouCanAlsoBeA - Sound Engineer 2.0.

Workshoppen løber af stablen d. 13. - 15. oktober på forskellige lokationer i Aarhus, og er arrangeret af Sophia Sagaradze fra Aarhus Lydforening i samarbejde med ROSA, DMF Aarhus og Turkis. 

I løbet af weekenden vil man få mulighed for at lære, hvordan man behersker teknikken bag lyden til en livekoncert, hvordan man afvikler en lydprøve og møde branchepersonligheder fra blandt andet festivaler og spillesteder. 


Aarhus Lydforening understreger, at man ikke skal have bestemte forudsætninger for at deltage i workshoppen, som er målrettet kvinder og kønsminoriteter mellem 16 og 35 år fra hele landet uanset musikalsk genrer: 

- Man behøver ikke kunne spille et instrument eller vide meget om musik i forvejen. Så længe man er nysgerrig, har lysten til at lære noget nyt og man elsker musik, kan man deltage og udforske miljøet, siger Aarhus Lydforening. 

Workshoppen blev afholdt for første gang i april, og initiativet støttes af Tuborgfondet og ROSA. Prisen for at deltage er 200 kr. - tilmelding foregår her.


LÆS OGSÅ: Nyt rådgivningstilbud skal hjælpe ofre for sexisme og grænseoverskridende adfærd i musikbranchen

ANNONCE