Nyhed

LYD + LITTERATUR FESTIVAL 2023: Den aarhusianske festival er klar med det fulde program - se det her

Lyd+Litteratur Festival afsøger igen i år krydsfeltet mellem musik og litteratur

I denne weekend er det igen blevet tid til at afholde Danmarks ældste festival for lyd og litteratur. Siden 2002 har den aarhusianske Lyd+Litteratur Festival forenet musik, litteratur og lydkunst, og igen i år byder festivalen på besøg fra flere markante profiler fra de forskellige kunstneriske genrer. 

På torsdag den 5. oktober skydes festivalen i gang på Viby Bibliotek med en gratis ”godnatkoncert” med Adda Djørup og Mark Solborg. Resten af festivalen foregår på spillestedet Radar. Fredag kan gæster blandt andet opleve bandet Gnom i selskab med forfatter Jonas Eika, der i 2019 vandt Nordisk Råds Litteraturpris for sin novellesamling Efter Solen.

Duoen Alle Himlens Fugle, som består af forfatter Rakel Haslund-Gjerrild og komponist samt musiker Signe Marie Svennum, er også at finde på fredagens program. Deres fælles projekt er opkaldt efter Haslund-Gjerrilds prisvindende roman fra 2020.


Lørdag optræder blandt andet Fine Gråbøl, som i 2021 vandt Bogforums Debutantpris for sin roman Ungeenheden om en række psykisk sårbare unges liv på et københavnsk bosted. Hun får selskab af komponist, instrumentbygger og citerspiller Blue Lake.

Også den aarhusianske kvintet Kiosk (billedet) lægger vejen forbi Lyd+Litteratur Festivalen. Ifølge en pressemeddelelse ”funderer bandet over livets meget store og meget små spørgsmål og tilbyder et stemningsfuldt refleksionsrum, hvor poesi og musik smelter fuldstændigt sammen”.

En endagsbillet til festivalen koster 130 kroner, mens en partoutbillet koster 200 kroner. Billetter til festivalen kan findes her.


Se det fulde program

Torsdag

  • Godnatkoncert med Adda Djørup og Mark Solborg på Viby Bibliotek

Fredag


  • Alle Himlens Fugle
  • Rahbæk Due Sørensen
  • GNOM & Jonas Eika

Lørdag

  • Kiosk
  • Blue Lake & Fine Gråbøl
  • Ida Marie Hedde & Cisser Mæhl

Musikalsk poesi, der gerne må leve for evigt på nettet

ANNONCE