Nyhed

FOR FØRSTE GANG I FEM ÅR: Dave Matthews Band giver dansk koncert

Danske DMB-fans har ventet og ventet, men nu vender det amerikanske rockband endelig tilbage til Danmark

Til april starter Dave Matthews Band deres første turné i Europa og Storbritannien i fem år. Turnéen bringer dem rundt til ikke mindre end 14 lande på 19 dage, heriblandt Holland, Tyskland, Italien – og Danmark.

Den 10. april 2024 lægger det amerikanske rockband vejen forbi Danmark, når de spiller koncert i Royal Arena.

Dave Matthews Band blev etableret i 1991, og i 1994 udkom deres debut-studiealbum Under The Table and Dreaming,som blandt andet indeholdt hits som ”What Would You Say” og ”Satellite”.


To år senere udgav de albummet Crash, der indbragte dem deres største hit til dato med sangen ”Crash into Me” – sangen er i skrivende stund blevet streamet mere end 200 millioner gange.

I maj i år udkom så bandets seneste og tiende studiealbum, der har fået titlen Walk Around The Moon, og som ydermere er det første album uden Boyd Tinsley, som var med til at starte bandet i sin tid.

Tinsley blev i 2018 fyret fra bandet efter anklager om at have seksuelt krænket musikkollegaen James Frost-Winn fra Tinsleys andet band, Crystal Garden.  


I dag er det således kun Dave Matthews (sanger og guitarist), Stefan Lessard (bassist) samt Carter Beauford (trommer og backup-sanger), der er tilbage fra den oprindelige konstellation.

Dave Matthews Band var sidst i Danmark i 2019, hvor de også dengang spillede i Royal Arena. GAFFAs Simon Nielsen anmeldte koncerten og gav den dem stjerner:

”Dave Matthews’ sorte snak og bortforklaringer af sangsymbolik går direkte ind hos et publikum, der spænder over nær tre generationer. Det går lige i pikken på de gråhårede månemænd, der river i luftguitaren, når Tim Reynolds fornemmer sin klassiske baggrund og trækker så mange detaljer ud af sine strenge, at det til sidst bare bliver til støj. Men det gør ingenting, for det er hele idéen om Dave Matthews Band. Det er derfor, det er så svært ikke at lade sig rive med. Fordi det er alverdens forgreninger af den rytmiske musik, der formidles igennem én universel kultur med Amerika som sit talerør,” lød vurderingen blandt andet.


Billetter til koncerten i Royal Arena kan købes fra den 22. september kl. 9:00 via Livenation og Ticketmaster. 

Lyt til Dave Matthews Bands seneste album


Koncertaktuelle Dave Matthews: – Har man ikke håbet, så har man ingenting

ANNONCE