Nyhed

GLÆDELIG OVERRASKELSE: The National udgiver endnu et album

Det amerikanske band er igen albumaktuelle mindre end et halvt år efter seneste studieudspil

Vi skal ikke mange måneder tilbage, før The National sidst var albumaktuelle. I april udkom deres niende studiealbum First Two Pages of Frankenstein, som blandt andet indeholdt gæsteoptrædener fra prominente artister som Taylor Swift, Sufjan Stevens og Phoebe Bridgers.

GAFFAs anmelder Nicklas Christensen kastede fire stjerner efter albummet og konkluderede blandt andet, at ”det enogtyvende århundredes største og mest stædigt vedhængende indierockband synes efter over to årtiers trofast funktion at have fundet sjælero og kompromiser i sine sensommerdage.”

Nu overrasker The National så deres fans med endnu et album. Det nye album har fået titlen Laugh Track og indeholder 12 nye sange, som blev produceret i samme periode som det forrige album.


Også på det nye album er der flere gæsteoptrædener. Blandt andet på singlen ”Weird Goodbyes” – et samarbejde med Bon Iver, som blev udgivet første gang tilbage i april 2022. Foruden Iver optræder også Rosanne Cash, mens Phoebe Bridgers er den eneste genganger på albummet.  

Sidste år lagde The National vejen forbi Danmark, da de spillede koncert i Søndermarken på Frederiksberg-festivalen Syd For Solen. GAFFAs anmelder Mie Lykke Sørensen var begejstret og gav koncerten seks store stjerner:

”The Nationals koncert i Søndermarken var den perfekte måde at lukke denne musikdag på, da de til rørende perfektion demonstrerede, hvorfor de er et af de mest populære bands på den internationale indiescene. Og til de få, der skulle være der for hyggens skyld: Hvis du ikke var fan af The National før – så er du det med stor sandsynlighed nu,” lød konklusionen i anmeldelsen.  


Lyt til det nye album nedenfor

THE NATIONAL-INTERVIEW: 20 år i kunstens tjeneste


ANNONCE