Nyhed

LEGENDARISK: Bob Dylan dukkede uannonceret op og spillede sjældne sange - med helt særligt backingband

Den 82-årige rocklegende samlede elguitaren op for første gang i årevis og spillede tre klassikere fra 1965 i weekenden

Det er flere år siden, den amerikanske rocklegende Bob Dylan har spillet guitar på scenen - og på de senere års turnéer har han holdt sig til stortset samme sætliste, som inkluderer det meste af hans seneste studiealbum.

At den evigt uforudsigelige Dylan ikke er færdig med at overraske, beviste han imidlertid lørdag aften i Noblesville, Indiana. Her dukkede han uannonceret op til den årligt tilbagevendende velgørenhedskoncert Farm Aid og spillede tre sange, som han ikke har fremført live i årevis - bakket op af den afdøde kollega og ven Tom Pettys backingband The Heartbreakers.

Dylan havde valgt at støve tre sange fra 1965 af: "Maggies farm," "Positively 4th Street" og "Ballad of a Thin Man." Førstnævnte har han ikke spillet live siden 2009. Farm Aid, som hvert år rejser penge til amerikanske landmænd i økonomisk krise, blev lanceret i 1985 inspireret af netop Dylan.


Da Dylan i sommeren '85 spillede ved den store velgørenhedskoncert Live Aid udtalte han fra scenen, at man også burde hjælpe økonomisk nødstedte landmænd hjemme i USA. Dén bemærkning fik kollegaen Willie Nelson til at tage initiativ til Farm Aid, som blev afviklet første gang senere samme år.

På plakaten var naturligvis Bob Dylan - til lejligheden bakket op af Tom Petty & The Heartbreakers. De tog siden på en fælles turné, som også bragte dem til København i 1987. Bob Dylan er udgivelsesaktuel om få uger, når Sony Music udgiver et bokssæt med liveoptagelser fra Japan i 1978. 


SOMMERTURNÉ: Bob Dylan vender tilbage til Europa

ANNONCE