Nyhed

LEGENDARISK TROMMESLAGER: Hør ny sang fra Tomas Ortveds trio Achtung Sky

Sort Sol-trommeslageren Ortved er klar med ny sang sammen med Thor Vincent og Jack Giersing

Thomas Ortved, bedst kendt som trommeslager i Sort Sol, har en række bands på sit musikalske CV: blandt andet Cyklon Anti Cyklon, Alive With Worms, Nikolaj Nørlund og Peter Sommer.

I dag er han aktuel med singlen ”Do We Dare” sammen med bandet Achtung Sky, der foruden ham selv består af musikerne Thor Vincent og Jack Giersing.

Thor Vincent har længe arbejdet sammen med sine bandkolleger bag kulisserne både som musiker og som indspilningstekniker. I Achtung Sky styrer han de analoge synthesizere.


Jack Giersing og Thomas Ortved har et venskab og et samarbejde som går over 20 år tilbage. Giersing spillede blandt andet på Ortveds andet album Catch, ligesom de også har spillet sammen i det danske kultband Alive With Worms.

GAFFA anmeldte Catch tilbage i 2012. Anmelder Jan Opstrup Poulsen kvitterede med tre stjerner til albummet, som han beskrev som ond og tung postpunk:

”Med et par dansksprogede sange, som i den aparte "For din skyld," får sangene en helt anden dimension, når Thomas Ortved kaster religiøse emner på bordet. Men nogen sanger bliver han aldrig. Alligevel hatten af for en kunstner, der går sine helt egne veje. Uafhængig af tid og andres forventninger," lød konklusionen i anmeldelsen.


I juni var Ortved også en prominent gæst på den danske guitarist Johnny Stages seneste singleudspil ”In the Name of Apollo”. Her fik han selskab af den rutinerede, britiske guitarist Chris Spedding. Achtung Sky spiller live i Råhuset, på Onkel Dannys Plads, i København fredag den 27. oktober. Billetter kan købes her

BAGKATALOG: Da Sort Sol udgav deres hovedværk - og mødtes med GAFFA

ANNONCE