Nyhed

EN REN MAND: Hør ny single fra Tomas Ortveds seneste sideprojekt

Sort Sol-trommeslageren Tomas Ortveds aktuelle band Achtung Sky udgiver ny single i dag

Tomas Ortved er kendt for blandt andet at være trommeslager i bandet Sort Sol. Udover Sort Sol har han også bidraget til bands som Cyklon Anti Cyklon, Alive With Worms og samarbejdet med Nikolaj Nørlund og Peter Sommer. I dag er han så klar med en single fra sit seneste projekt, Achtung Sky. Singlen hedder ”Clean Clean Man”. 

Achtung Sky består, udover Ortved, af musikerne Thor Vincent og Jack Giersing. Giersing og Ortved har et 20-årigt langt venskab, hvor de blandt andet har spillet i bands som Alive With Worms og på Tomas Ortveds andet album, Catch, fra 2012. Vincent plejer at stå i kulisserne, både som musiker og som indspilningstekniker. I Achtung Sky styrer han de analoge synthesizere.

GAFFA anmeldte Catch tilbage i 2012. Anmelder Jan Opstrup Poulsen kvitterede med tre stjerner til albummet, som han beskrev som ond og tung postpunk:


”Med et par dansksprogede sange, som i den aparte "For din skyld," får sangene en helt anden dimension, når Thomas Ortved kaster religiøse emner på bordet. Men nogen sanger bliver han aldrig. Alligevel hatten af for en kunstner, der går sine helt egne veje. Uafhængig af tid og andres forventninger," lød konklusionen i anmeldelsen.

BREAKING: Sort Sol gør livecomeback


ANNONCE