Nyhed

Tomas Ortved klar med toer

Sort Sol-trommeslageren udgiver sit andet soloalbum ”Catch” den 21. maj

Den 21. maj udkommer andet soloalbum fra Sort Sols trommeslager, Tomas Ortved, med titlen "Catch". Ortved udgav sit første soloalbum "Sun Pistol" i 2008, som han lavede i samarbejde med den nu aføde guitarist og producer Hilmer Hassig. "Catch" indeholder gæstevokaler fra Cecilie Brask (Supernova), Per Buhl Acs, Brian Moeran og mange andre.

"Catch" indeholder 13 numre, som ifølge pladeselskabet Vicious Records tager lytteren med på en udfordrende og kalejdoskopisk detaljeret rejse med komplekse rytmer og en hybrid mellem rock og ambient inspireret musik, hvor der er plads til tibetansk munkesang og støjrock. Albummet er inspireret af forskellige genrer som gamle danske hørespil, opera, gårdsangere, aboriginals, prædikener og meget andet. Alt sammen blandet med den gode rockmusik, som Ortved så godt kender fra det ikoniske band Sort Sol.

I 2008 udkom solodebutalbummet "Sun Pistol", som ikke formåede at trække de helt store rosende ord ud fra GAFFAs anmelder Jan Opstrup Poulsen. Han tildelte albummet to stjerner og skrev: " Albummet er også mest en række usammenhængende skitser, der er sat musik til. Vi er skudt tilbage til en art-rock, som den lød i 70'erne. Flere af sangene har fået en tung og gusten guitarlyd med den tidligere Love Shop-guitarist Hilmer Hassig i en dominerende rolle.(…) Men "Sun Pistol" virker mest af alt som tidsfordriv fra en utålmodig trommeslager, som tilfældet har sat ud af spil".

Denne gang har Ortved allieret sig med multiinstrumentalisten Jack Giersing, som udover at fungerer som producer også har spillet de fleste guitarer ud fra Ortveds instruktion, formaninger og ønsker. Som tidligere nævnt er der er lang række musikere, som gæster albummet, heriblandt T.S. Høegh, Flemming Muus og Simona Abdalla. Udover at spille på sit hovedinstrument, trommer, spiller Ortved også på klaver, keyboard, perkussion, orgel, xylofon og meget mere.

"Catch" af Tomas Ortved udkommer gennem det, med egne ord, "fordomsfri selskab" Vicious Records den 21. maj.

ANNONCE