Nyhed

LIGE NU: Landets kunstneriske uddannelser skal for første gang have bestyrelser

Gennem et samarbejde mellem de kunstneriske uddannelsesinstitutioner og Kulturministeriet er syv nye bestyrelser netop blevet konstitueret

For første gang nogensinde skal landets syv kunstneriske uddannelser have bestyrelser, som skal varetage uddannelsernes strategiske ledelse og have det overordnede ansvar for uddannelsernes drift, økonomi og udvikling. Det skriver Kulturministeriet i dag på ministeriets hjemmeside. Kulturminister Jakob Engel-Schmidt har i den forbindelse udpeget bestyrelsernes eksterne medlemmer, og han glæder sig over medlemmernes indtræden:

- De kunstneriske uddannelser skaber fremtidens kunstnere og spiller derfor en helt afgørende rolle i vores kunst- og kulturliv. Med de nye bestyrelser styrker vi ledelseskraften på de kunstneriske uddannelser. Jeg er glad for og stolt over, at så mange dygtige mennesker har sagt ja til at gå ind i bestyrelserne. Det er et kompetent hold, og jeg er sikker på, at de vil tilføre uddannelserne masser af viden og kraft., skriver Kulturminister Jakob Engel-Schmidt på ministeriets hjemmeside.

Bestyrelserne består af fire eksterne medlemmer – som altså er udpeget af ministeren – og tre interne medlemmer, som er udpeget af de enkelte uddannelsesinstitutioner. Disse interne medlemmer består af en studerende, en underviser samt en teknisk-administrativ medarbejder fra selvsamme uddannelsesinstitution. De kunstneriske uddannelser har selv haft mulighed for at foreslå eksterne bestyrelsesmedlemmer til Kulturministeriet gennem en open-call-invitation.   


Blandt de nye eksternt udvalgte bestyrelsesmedlemmer er blandt andet administrerende direktør for Roskilde Festival-gruppen Signe Lopdrup, som indtræder som bestyrelsesleder hos Rytmisk Musikkonservatorium.

De syv kunstneriske uddannelsesinstitutioner omfatter blandt andet Det Jyske Musikkonservatorium (Aalborg, Aarhus og Holstebro), Syddansk Musikkonservatorium (Odense og Esbjerg), Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Rytmisk Musikkonservatorium (begge i København).

Se listen over de eksternt udvalgte bestyrelsesmedlemmer her.

LÆS OGSÅ: Hvorfor når mange kvinder og kønsminoriteter ikke længere end musikskolen? Nyt projekt satser på mere imødekommenhed i øvelokaleforeningerne


ANNONCE