Nyhed

NYT HÅB: Parter mødes igen til sensationelle forhandlinger

En lang række af verdens største film- og tv-produktioner har været bremset i flere måneder, og mange music supervisors har mistet deres levebrød. Nu er der udvikling i konflikten

GAFFA har tidligere dækket den såkaldte Hollywood-strejke, som siden maj i år har udspillet sig mellem skuespillere og manuskriptforfattere på den ene side og nogle af verdens største film- og tv-producenter på den anden side.

Strejken blev igangsat efter mislykkede forhandlinger om bl.a. bedre løn- og arbejdsvilkår. Skuespillernes fagforbund SAG-AFTRA har flere hundredetusinde medlemmer, hvor prominente navne som Meryl Streep og Matt Damon kan findes på listen. Den modsatte part af konflikten AMPTP repræsenterer giganter som Netflix, Warner Bros og Walt Disney.

Den langvarige strejke har sat en stopklods for produktionen af nogle af verdens største film og serier, og fans må nu væbne sig med tålmodighed, før de kan se den næste store Hollywood-produktion på det store lærred. Listen over forsinkede film er lang, og inkluderer blandt andet titler som Avatar 3 og 4, Deadpool 3, Superman Legacy og Speak No Evil.

Men der skal naturligvis mange flere aktører end skuespillere og manuskriptforfattere til at producerer en film. Her er listen også lang, og i GAFFAs tidligere dækning kunne man læse, at strejken naturligvis også påvirker de mange music supervisors, som pludselig står uden arbejde, og hvor afskedigelser af medarbejder har været nødvendige.

Dengang udtalte music supervisor Maggie Philips sig til Pitchfork, og beskrev strejken, som værende ”fucking brutal”, og at den havde kostet hende næsten halvdelen af hendes samlede indkomst. Selvom music supervisors ikke er en del af de konfliktramte fagforbund bliver deres arbejde alligevel påvirket, og fans må altså vente længe på soundtracket til den næste store blockbuster-film.   Et glimt af håb
Nu tyder det dog på, at der sker en lille udvikling i sagen. Manuskriptforfatternes fagforening (WGA) mødtes i går til forhandlinger med film- og tv-producenternes repræsentanter (AMPTP) ifølge det amerikanske nyhedsmedie CNBC. Dette er det første møde mellem de to parter i en måned.

Manuskriptforfatterne gik i strejke i maj 2023 efter forhandlingerne brød sammen om bl.a. en minimumsgrænse for ansatte i såkaldte writers’ rooms og rettighedssikring i forbindelse med brugen af kunstig intelligens. Ifølge statements fra begge parter fortsætter forhandlingerne i dag. Unavngivne kilder - som er tæt på forhandlingerne – siger til CNBC, at mødet i går var ”opmuntrende”, og at parterne var tæt på en aftale, som man forventer falder på plads i løbet af torsdagen.

Hvis forhandlingerne igen bryder sammen, forventer CNBC dog, at strejken kan ende med at vare resten af året. Der er endnu ingen planlagte forhandlingsmøder mellem skuespillernes fagforbund og film- og tv-producenterne.

GAFFA følger sagen tæt.


LÆS OGSÅ: Hollywood-strejke rammer også musikbranchen: Det er fucking brutalt

ANNONCE