Nyhed

Smash Mouth-forsanger Steve Harwell er død, 56 år gammel

Harwell er afgået ved døden efter at være blevet indlagt på hospice med leversvigt

Steve Harwell er død, 56 år gammel. Nyheden kommer blot et døgn efter en trist, officiel udtalelse fra Harwell manager.

Her forlød det, at sangeren havde nået det sidste stadie af leversvigt og kun havde omkring en uge tilbage at leve i. Af udtalelsen, her gengivet fra mediet TMZ, fremgik det desuden, at Harwells familie og venner har brugt de sidste tre dage på at tage afsked med sangeren.

Steve Harwell er kendt som forsanger i bandet Smash Mouth, som i nullerne fik stor succes blandt andet med sangen ”All Star” samt deres coverversion af The Monkees-nummeret ”I’m a Believer”. Sidstnævnte blev brugt i soundtracket til Dreamworks' film om den grønne trold Shrek.


I 2021 meddelte Harwell, at han havde valgt at pensionere sig selv grundet psykiske og fysiske helbredsproblemer. Nyheden kom i kølvandet af en kaotisk koncert, hvor Harwell havde udvist en truende adfærd over for publikum.   

”Jeg fucking dræber hele din familie, jeg sværger til Gud,” skulle Harwell have sagt til en fan.

Også i 2020 kom Smash Mouth i mediernes søgelys, da bandet fik kritik for at spille til en motorcykelfestival med 460.000 deltagere uden håndhævelse af corona-krav som mundbind eller afstand. ”Vi er alle samlet her i aften. Fuck det Covid-lort,” lød det dengang fra forsangeren.


Senest GAFFA anmeldte Smash Mouth var helt tilbage i 2003 med albummet Get The Picture. Albummet modtog tre stjerner af GAFFAs anmelder Erik Barkman Petersen.

”Er Get The Picture begyndelsen på enden for Smash Mouth? Én ting er sikkert: Hvis de bliver mere modne, end de er nu, begynder de at lugte dårligt,” lød det blandt andet i anmeldelsen.

Video: Smash Mouth-sanger amok, da publikum kaster med brød


ANNONCE