Nyhed

COACHELLA 2024: Her er weekendens tre største overraskelser

Flere hovednavne havde vilde gæstestjerner med og én af dem benyttede lejligheden til at annoncere første tour i syv år

Lana Del Rey, Doja Cat, Tyler the Creator og et gendannet No Doubt var bare et par af de musikalske attraktioner ved den californiske kæmpefestival Coachella Valley Music & Arts - eller bare Coachella. Festivalen slutter i dag dansk tid og er i år blevet livestreamet, så man har kunnet følge med derhjemme.

Når nogle af verdens største musikstjerner er samlet over en weekend i den californiske ørken, opstår der indimellem situationer og samarbejder, som ikke ville have fundet sted andre steder.

I '22 hev Billie Eilish uventet Hayley Williams fra Paramore på scenen til en duet. Og sidste sommer dukkede Zendaya uannonceret op under Labrinths show og gav sin første liveoptræden i otte år. Weekendens festival i Indio har da heller ikke været nogen undtagelse, hvad angår stjernespækkede headlinersæt og gode overraskelser. Her er tre af de største.


3. Tyler, the Creator inviterede A$ap Rocky og flere andre prominente gæster på scenen
Tyler, the Creator har headlinet Coachella i både 2011, '15 og '18 - og optrådt som surprise guest under koncerter med Earl Sweatshirt i 2013, Schoolboy Q i 2017 og Kali Uchis i både 2018 og '23. I weekenden var han så tilbage på Coachella - og havde taget flere overraskelser med.

På "Running out of Time" fik stjernen selskab af Childish Gambino, og på “Potato Salad” og “Who Dat Boy” blev han flankeret af ingen ringere end A$ap Rocky. Som om det ikke skulle være nok, dukkede også Kali Uchis op (på “See You Again”), mens Charlie Wilson gjorde hovednavnet selskab under fremførelsen af “Earfquake”.

2. Lana del Rey og Billie Eilish sang to duetter - og to andre gæster dukkede også op
Sidste sommer gav Lana Del Rey en seksstjernet koncert i Londons Hyde Park - og til sommer er hun tilbage i Europa for at give koncert i blandt andet Porto, Barcelona og Paris. I weekenden var hun et af hovednavnene - og medbragte både sine samarbejdspartnere Jack Antonoff og Jon Batiste og den yngre kollega Billie Eilish. Eilish og Del Rey sang duet henholdsvis Eilishs "Ocean Eyes" og hovedpersonen egen "Video Games".


"Det her er min generations stemme, jeres generations stemme, og jeg er så fucking taknemmelig for, at hun står her ved min side og synger min yndlingssang," erklærede Del Rey fra scenen - her citeret fra Variety.

1. Shakira dukkede uventet op - og annoncerede sin første turné i syv år
Tidligere på måneden udgav Shakira sit længe ventede comebackalbum Las Mujeres Ya No Lloran - samtidig med at rygterne om en stor turné har verseret i månedsvis. En halv times tid inde i Bizarraps dj-sæt på Coachella dukkede den 47-årige stjerne så op på scenen for at fremføre de to numre "La Fuerte" and “BZRP Music Sessions, Vol. 53” - og undervejs råbte hun: "Vi tager endelig på turné - og vi starter lige her, til november! Jeg kan ikke vente!" Turnéen bliver Shakiras første siden 2017. 

Du kan (gen)se nogle af højdepunkterne fra weekendens festival lige her:


Underskrift-indsamling for at fjerne Kanye West fra Coachella-program får stor opbakning

ANNONCE