Nyhed

Jethro Tull udgiver liveboks - med masser af uudgivet materiale

Omfattende samling optagelser fra '78 udkommer til juni

Det er efterhånden 66 år siden, det originale, britiske band Jethruo Tull albumdebuterede med This Was - og fulgte op de følgende år med hovedværker som Stand Up (1969), Benefit (1970), Thick as a Brick (1971), Aqualung (1972) og A Passion Play (1973).

De senere år er gruppens bagkatalog blevet genudgivet i udvidede boks-versioner med masser af ekstramateriale - og nu er turen så kommet til bandets første livealbum, Bursting Out, som oprindeligt udkom som dobbelt-LP i september 1978.

Liveoptagelserne på albummet var indspillet få måneder forinden, på gruppens turné i kølvandet på albummet Heavy Horses. Det nye bokssæt udkommer 21. juni og breder sig over i alt seks discs - inklusive en hel koncert fra Madison Square Garden i New York, der er inkluderet på såvel cd som dvd.


"Denne live extravaganza fra 70'ernes Jethro Tull blev indspillet over adskillige aftener på en transportabel ottespors-båndoptager og overført til 2” multitrack efter jeg kom hjem fra turnéen," fortæller Ian Anderson om det oprindelige livealbum i en pressemeddelse og uddyber:

"Jeg måtte gennemlytte mange koncerter og udvælge de bedste liveversioner. Meget af det (som kom med på pladen, red.) var fra koncerten i Bern, Schweiz, hvor kære Claude Nobs kom og introducerede bandet på sin uforlignelige facon," husker Anderson og tilføjer:

"Det nye bokssæt inkluderer også koncerten fra Madison Square Gardens, optaget nogle måneder senere og vist live på BBC hjemme i England. Det var en skræmmende oplevelse, eftersom det - fik vi at vide - var første gang, en rockkoncert blev transmitteret live. På det her tidspunkt var bandet et finjusteret maskineri, og selvom vi måtte undvære John Glascock på grund af sygdom ved MSG-koncerten, er det her et fint vidnesbyrd om det mange vidunderlige shows, vi spillede i 70'erne, inden den almindelige turnétræthed og udbrændthed satte ind. Nyd årgangs-Tull, når den er bedst!" 


Endnu ikke for gammel til rock’n’roll – eller prog

 

ANNONCE