Nyhed

Ian Anderson til Danmark

Jethro Tulls 63-årige frontfigur giver fire akustiske koncerter til oktober

Han er blevet kaldt en sprællemand, og har man oplevet tværfløjtenist, forsanger med mere i det britiske folkrock-band Jethro Tull i koncert, forstår man hvad der menes. Jethro Tull blev kendt som et psykedelisk rockband i den hårdere ende i slutningen af tresserne, men kernen i gruppens musikalsk modus har ikke desto mindre alle dage været folkemusik, hvilket blev særligt udtalt op gennem 70'erne på glimrende plader som Minstrel in the Gallery (1975) og Songs From the Wood (1977).

Larmende venner

Det er da også netop i akustisk regi, Ian Anderson denne gang kommer til landet, idet han i eget navn vil give såvel akustiske fortolkninger af en række Jethro Tull-klassikere som nye numre skrevet specielt til denne turné. Med sig har han sin egen kvartet med blandt andre Jethro Tull-kollegaen John o'Hara på keyboard, og får desuden selskab af den ungarske Strucz Kvartet. Som Ian Anderson siger i forbindelse med den aktuelle turné: "jeg er en unplugged guy med en gruppe larmende venner".


Fire koncerter

Jehtro Tull har gæstet Danmark adskillige gange i de senere år, senest sidste forår, hvor de gav koncerter i både Ålborg, Århus og hovedstaden. Og også denne gang er der flere koncerter på programmet, idet såval Albertslund som Esbjerg, Vejle og Randers får besøg af det ni mand store ensemble.

Det anbefales at varme op til koncerterne med en af Jethro Tulls første fem glimrende og alle plader: This Was (1968), Stand Up (1969), Benefit (1970), Aqualung (1971) eller Thick as a Brick (1972). Man kan også vælge at starte med gruppens koncert fra Isle of Wight Festival 1970, som udkom på cd i 2004 under titlen Nothing Is Easy: Live at the Isle of Wight og fanger Anderson og kompagni i absolut topform.


Ian Anderson - akustisk turné 2011

5/10 - Musikteatret Albertslund

6/10 - Vejle Musikteater


7/10 - Musikhuset, Esbjerg

8/10 - Værket, Randers

ANNONCE