Nyhed

Kendt tv-vært præsenterer stjernespækket aften i guitarens tegn

Tim Christensen, Emil Falk og Billy Cross er blandt de medvirkende ved en helt særlig aften på Bremen Teater

Du kender ham som den skarpe og nærværende vært og ordstyrer i politiske debatter - og som redaktør for sit eget, politiske magasin Ræson. Det seneste års tid har den i dag 48-årige tv-vært og skribent Clement Kjersgaard imidlertid kastet sig over musikformidling - og i dag præsenterer han så et stjernespækket show i guitarens tegn på Bremen Teater.

"Konceptet er enkelt: Vi samler fire af landets allerstørste guitarister, fra hver deres generation," fortæller Kjersgaard til GAFFA og uddyber:

"Tim Christensen, der som helt ung skabte et af landets største rockbands med Dizzy Mizz Lizzy – og byggede en enestående solokarriere, før han så sendte orkestret tilbage på landevejene. Billy Cross, der var med til grundlæggelsen af dansk rock, og har taget fat på sit syvende årti i musikkens tjeneste. Mika Vandborg, hvis CV spænder fra Electric Guitars (herunder turnéerne med Sanne Salomonsen) over Love Shop, Claus Hempler, Ditte og Ida Nielsen til årene med Gnags og de solo-plader, der i disse år bringer ham landet rundt," udtaler Kjersgaard og tilføjer:


"Fjerde og sidste navn er Emil Falk, der er blevet en af de helt centrale aktører i det, der pt. ligner en ny guldalder i dansk musik gennem sit arbejde med en stjernerække af navne, der tæller bl.a. Thomas og Hugo Helmig, Lukas Graham, Christopher og Benjamin Hav (og, før det bliver januar 2025, sikkert flere endnu!) Drømmen er, at denne guitar-aften kun bliver den første udgave – og at vi sender arrangementet landet rundt, med skiftende medvirkende."

Clement Kjersgaard er redaktør for det politiske magasin Ræson og tv-vært. Det seneste års tid har han imidlertid kastet sig over musikformidling. Foto: Tommy Frost
Clement Kjersgaard er redaktør for det politiske magasin Ræson og tv-vært. Det seneste års tid har han imidlertid kastet sig over musikformidling. Foto: Tommy Frost

Samtaleemnet denne aften på Bremen er ganske enkelt, fortæller Kjersgaard:


"At spille guitar! Kun og alene det! At skrive sange på guitar, at spille akustisk, elektrisk – at arbejde i studiet og på scenen. Vi skal tale om inspirationskilder – dem, der starter det hele og dem, man opdager undervejs. Vi skal tale om stilarter og perioder, om de sikre sandheder, de dybe traditioner og de små og større revolutioner. Om instrumenter og teknologi," siger Kjersgaard og tilføjer:

"Over de sidste 10 år er nettet eksploderet i fællesskaber, hvor mennesker går i dybden med præcis dét, der interesserer dem – samtidig ser vi – som med Oplev Kulturen og en række af de andre events, jeg er involveret i – at folk strømmer til arrangementer, fordi live-oplevelsen har vist sig at være aldeles uerstattelig.

På et tidspunkt, hvor både den gamle mediebranche og kulturbranchen – herunder musikbranchen – er kolossalt presset af en række faktorer, herunder techgiganternes akkumulerende magt, ser jeg kæmpe muligheder for at udvikle arrangementer i nye formater – det her er kun begyndelsen."


Udover snak skal der - selvfølgelig - også spilles guitar på Bremen:

"Ja! Der bliver samlet et arsenal af instrumenter, som kommer i brug undervejs. Og scenen bliver også udstyret med både en vinylpladespiller og en storskærm, så der kan graves dybt i inspirationskilderne."

Arrangementet på Bremen er en del af arrangementsrækken Oplev Kulturen, der havde premiere i februar og byder på flere, endnu ikke offentliggjorte arrangementer.  Premieren fandt sted i Aarhus i februar og havde notabiliteter som Ghita Nørby, Josefine Klougart, Helle Helle, Steffen Brandt og Poul Nyrup Rasmussen på programmet. 

Sidste år var Clement Kjersgaard vært ved en række talks på rockmuseet Ragnarock i Roskilde, hvor han havde sat markante, danske musikere som Steffen Brandt, Annisette, Tim Christensen og Annika Aakjær i stævne.


Successen blev gentaget i år, hvor Kjersgaard over et par dage i marts talte med Søs Fenger, Peter Sommer, Jesper Binzer, Anne Dorte Michelsen, Maria Bramsen og Johnny Reimar foran et engageret publikum. Historien bag musikken vender tilbage i april 2025, hvor Michael Falch og Hanne Boel allerede har meldt deres ankomst. 

En aften med…fire af landets største guitarikoner: Tim Christensen, Billy Cross, Mika Vandborg og Emil Falk finder sted på Bremen Teater i København lørdag den 19. januar klokken 19.30. Billetter koster 395 kroner (første række: 495 kroner) og kan købes her.

CLEMENT KJERSGAARD: Det bedste råd var det værste råd

ANNONCE