Nyhed

Portishead udgiver opdateret udgave af klassisk livealbum

Bristol-legendernes begrænsede bagkatalog bliver en lille smule større

Selvom de står tilbage som et af 90'ernes mest ikoniske bands, nåede Portishead faktisk kun at udgive tre album tilbage i storhedstiden: Dummy (1994), Portishead (1997) og så livealbummet Roseland NYC Live, som udkom i november 1998.

Ti år senere - i 2008 - udgav bandet deres tredje og seneste studiealbum, Third og besøgte i den anledning KB Hallen. De har siden givet koncerter på Roskilde i 2011 og på Northside i 2013, og til juni kan bandets frontfigur Beth Gibbons opleves i Falconer Salen.

Nu er der så endnu mere godt nyt til nye og gamle fans af Portishead. Roseland NYC Live bliver nemlig genudgivet som henholdsvis cd og dobbelt-lp trykt på rød vinyl - og i begge tilfælde inklusive et genoptryk af det originale backstagepas-klistermærke fra koncerten.


Hvad der måske er endnu mere interessant er, at den nye udgave er udvidet med flere tracks, der ikke var inkluderet på det oprindelige album for 26 år siden. Denne gang får vi således og "Undenied" og "Numb" (som var med i koncertfilmen, men ikke på albummet) samt hele "Western Eyes," som kun var inkluderet i et uddrag under koncertfilmens rulletekster.

Herudover er "Sour Times" og "Roads" på det kommende album rent faktisk optaget ved Roseland-koncerten - det var ikke tilfældet på den oprindelige Roseland NYC Live, hvor man havde valgt at bruge optagelser fra to koncerter i henholdsvis april og juli '98. 

Koncerten på Manhattan-spillestedet Roseland Ballroom fandt sted i juli 1997, hvor Portishead blev bakket op af et 28 personer stort orkester. Optagelserne fra koncerten udkom året efter på cd og VHS-bånd, og fire år senere på DVD. Den nye version udkommer 26. april.


BAGKATALOG: Da GAFFA mødte Portishead på en varm sommerdag i New York

ANNONCE