Nyhed

The Raveonettes annoncerer coveralbum og unplugged-koncerter

Billetsalget til seks særlige aftener med Sune Wagner og Sharin Foo starter meget snart

Selvom det er ved at være et par årtier siden, The Raveonettes slog igennem med deres cinematiske noir-rock, sker der stadig en hel del omkring bandet.

I '22 var The Raveonettes på jubilæumsturné i anledning af 20-året for debut-ep'en Whip it On. Og sidste år var de både aktuelle med en række talks sammen med den rutinerede GAFFA-skribent Finn P. Madsen og et hyldestalbum, hvor navne som Dave Gahen og Prisma fortolkede sange fra The Raveonettes-kataloget.

Nu er Wagner og Foo så klar til endnu en runde i manegen - denne gang med en helt særlig koncertrække på Hotel Cecil i København til november, hvor duoen - flankeret af Jakob Lilfar Høyer på trommer og Anders Christensen på bas - vil give deres bud på unplugged-formatet.


"Når vi spiller koncerter i Danmark til vinter, kommer det til at handle om det intime og det nære. Vi vil skære ind til benet af vores sange, skrue (delvist) ned for vores distortion, fjerne de elektroniske tracks og, med referencer til de gode gamle MTV Unplugged-dage, spille vores musik i en mere akustisk, organisk og afklædt form. En meget sjælden hørt version af The Raveonettes. Repertoiret bliver plukket frit fra alle vores perioder," udtaler bandet i en pressemeddelelse og tilføjer:

"I løbet af de seneste år har vi genbesøgt vores udgangspunkt for på den måde at undersøge, hvordan vores musik både står fast og udvikler sig på samme tid. Og forholdet mellem vores musiks oprindelige egenskaber formet af både sin samtid, tiden der kom før, og hvordan det så klinger nu."

The Raveonettes på scenen i Store Vega, 2007. Foto: Martin Rosenauer
The Raveonettes på scenen i Store Vega, 2007. Foto: Martin Rosenauer


Koncerterne på Hotel Cecil finder sted den 25.-30. november. Billetter koster 450 kroner plus gebyr og sættes i salg via Livenation.dk imorgen (11/4) klokken 10.00. Man skal oprette sig som bruger for at tilgå forsalget. Alternativt kan man vente et døgn - til den 12. april kl. 10.00 - hvor billetsalget går i gang via Ticketmaster.dk.

En uges tid efter afviklingen af de seks aftener i København giver The Raveonettes også en enkelt koncert på Voxhall i Aarhus. Den finder sted den 6. december.

I hvad der nærmest ligner en sidebemærkning i den aktuelle pressemeddelelse afslører The Raveonettes samtidig, at de til sommer udgiver et nyt coveralbum: 


"I 2024 kigger vi så endnu længere tilbage i tiden med albummet The Raveonettes Sing... Her har vi fortolket den musik, som vi især var formet af, da vi startede The Raveonettes og den musiktradition, som vi står på skuldrene af. Her er sange som "Goo Goo Muck" af The Cramps, hen over Velvet Undergrounds "Venus in Furs" til "The Girl On Death Row" af Duane Eddy og Lee Hazelwood," afslører bandet.

BAGKATALOG: Da The Raveonettes var klar til at erobre verden - og GAFFAs forside

ANNONCE