Nyhed

STRØM FESTIVAL 2024: Genbesøg den første elektroniske koncert i Danmark nogensinde

Festivalen genopfører Danmarks første elektroniske koncert - præcis som i 1972 - men genoplivet og revitaliseret

Strøm Festival genopliver Musikzag torsdag den 22. august, som oprindeligt fandt sted på Glyptoteket i 1972. Den bliver i år genoplivet med en fem timer lang koncert - præcis som dengang. I år bliver det med yngre kræfter herunder: SØS Gunver Ryberg, Thomas Knak, Sofie Birch og Anton Friisgaard.

Koncerten kan opleves i Centralhallen og i samlingssalene på Glyptoteket, hvor det eneste der kræves er den almindelige museumsentré.

Udover de fire elektroniske komponister og producenter, der er med til at genfortolke værket, vil en af Musikzags oprindelige skabere 81-årige Gunner Møller Pedersen deltage i genopførslen ved at bruge de originale maskiner og båndoptagere fra 1972.


Som ved den oprindelige opførelse af Musikzag vil musikken sprede sig ud i Glyptotekets samlinger og bestå af improvisation, programmerede elementer og de originale bånd. Publikum kan bevæge sig frit rundt i Glyptoteket i de fem timer og opleve flerkanalslyden – og ligesom ved den oprindelige koncert kan man lægge sig ned på gulvet og opleve koncerten i Glyptotekets Centralhal.

Musikzag blev skabt af komponisterne og elektronisk musikpionererne Fuzzy og Gunner Møller Pedersen. Deres vision var at skabe et "levende væsen direkte henvendt til lytterne, i modsætning til den industrielt skabte muzak, som alle bliver tvunget til at høre i butikker, kontorer og offentlig transport.", lyder det på deres Strøm Festivals officielle hjemmeside. 

Muzikzag er en forløber for den elektroniske Strøm Festival, der løber af stablen 23-25. august i København. 


”Hvad med at indføre kulturfradrag ligesom håndværkerfradrag?” – reportage fra topmøde om musikstøtte

ANNONCE