Nyhed

EUROSONIC 2023: Seks danske navne gæster Europas vigtigste branchefestival

De danske kunstnerne er blandt et lineup på hele 139 navne

Siden 1996 er den store, europæiske festival Eurosonic Noorderslag løbet af stablen i den hollandske by Groningen, hvor der er koncerter på en lang række store såvel som mindre spillesteder i byens midte.  

Med tiden er festivalen blevet én af Europas vigtigste branchefestivaler og har været en stor inspiration for blandt andet den aarhusianske Spot Festival.

I årenes løb har prominente navne som James Blake, Dua Lipa, Sam Smith og Wet Leg været blandt de bands og solister, som i deres karrierers spæde begyndelse har optrådt for et internationalt publikum på festivalen.


2023-udgaven af festivalen bliver sparket i gang den 18. januar og varer indtil den 21. januar, og hele seks danske solister og bands er med i festivalens lineup, som indtil videre rummer hele 139 navne – der er nemlig mere på vej.

Til januar repræsenterer de danske kunstnere alt fra afropop til folk branchefestivalen, får Groningen får nemlig besøg af Eyes, Eee Gee, JJ Paulo, Jada, Sofie Birch og Svaneborg Kardyb.

LÆS OGSÅ: Reportage: GAFFA på EuroSonic Noorderslag Festival

Afropop-energibundtet JJ Paulo, som til januar gæster Holland, prydede blandt GAFFA-magasinets forside i oktober, da han var aktuel med sin ep Joram og havde store koncerter i støbeskeen.


Én af disse koncerter fandt sted i Store Vega den 29. oktober, og her var GAFFAs erfarne anmelder Adam Bouttai til stede blandt publikum. Ifølge ham var det en femstjernet oplevelse i form af en ”afropop extravaganza”:


”Menneskehedens fødested ligger ifølge arkæologerne i Tanzania. Med de afrikanske takter kan Vega vende hjem til moderlandet. Afrobeat er med silkeborgensisk fodfæste blevet til en epoxy med smuk sammenhængskraft til følge.”

LÆS OGSÅ: Baba Mufasa brøler Vega varm

ANNONCE