Nyhed

Cigarettes After Sex kommer med smagsprøve på nyt album

"Pladen føles brutal"

Det er kun to måneder siden, man sidst hørte noget fra det amerikanske band Cigarettes After Sex. I december fortolkede de nemlig Radiohead-klassikeren ”Motion Picture Soundtrack.”

I dag er bandet klar med første single, "Tejano Blue", fra deres nye album - X’s. Det er planlagt at bandet udgiver albummet den 12. juli. Samtidig annoncerer bandet også en verdensturné - som desværre ikke inkluderer besøg i Danmark.

Bandet besøger dog både Paris og Berlin, så det er altså indenfor en togrejses rækkevidde at opleve det albumaktuelle band.


“Pladen føles brutal,” fortæller Cigarettes After Sexs forsanger Greg Gonzalez i en pressemeddelelse og fortsætter:

“Jeg kunne godt sidde og tale med nogen om dette tab, men det ville knap nok kradse gennem overfladen. Jeg er nødt til virkelig at skrive om det, synge om det, og så kan jeg begynde at analysere og lære af den erfaring. Eller bare genopleve den — på en god måde. Jeg har ikke den der Eternal Sunshine-ting med at ville glemme fortiden.”

Den nye single er ifølge Gonzalez en hymne til hans barndom i Texas:


”Jeg voksede op i El Paso, og tejano-musikken er kæmpestor der. Man kunne gå på byens barer og høre kunstnere som Selena, Los Ángeles Azules & La Mafia spille ud af højttalerne. Det var en del af atmosfæren omkring mig dengang. Jeg var dog altid afvisende overfor det, og kiggede i stedet mod andre genrer, som jeg var tiltrukket af. Men så, mange år senere, da jeg boede i New York City, begyndte jeg endelig at lytte til Selenas ’Como La Flor,’ samtidig med at jeg også lyttede til en masse Cocteau Twins,” siger Gonzalez, og tilføjer:

”Så fik jeg idéen til at prøve at kombinere begge deres lyde på en eller anden måde. Det føltes lidt mærkeligt, men også som om, at det kom fra et ægte sted. Jeg genopdagede og forbandt mig endelig med den musik, jeg hørte i min ungdom.”

Det er snart fem år siden at Cigarettes After Sex sidst var albumaktuelle. Det var med deres andet album Cry, fra 2019. Med albummet høstede bandet hele seks stjerner fra GAFFA.


”Cigarettes After Sex viser endnu engang, at der langtfra altid er behov for nytænkning hvert tredje minut, for på Cry er sammenhængskraften netop noget af det, der står stærkest tilbage. Med et nærvær, der er en gave til tidens soniske output,” hed det blandt andet i anmeldelsen.

Cigarettes After Sex verdensturné starter i efteråret, og datoerne kan ses lige her.

Trackliste:


1. "X's"
2. "Tejano Blue"
3. "Silver Sable"
4. "Hideaway"
5. "Holding You, Holding me"
6. "Dark Vacay"
7. "Baby Blue Movie"
8. "Hot"
9. "Dreams From Bunker Hill"

10. "Ambien Slide"

 


CIGARETTES AFTER SEX: Samleje afbrudt af forløsning

ANNONCE