Nyhed

SEKSTEN ÅR EFTER KAOS-KONCERT: Akon kommer til Danmark

Den 50-årige r&b-sanger og producer steg til stjernestatus i 00'erne

Det er et af 00'ernes rigtig varme navne, som lægger vejen forbi, når senegalesisk-amerikanske Akon - alias Aliaune Damala Badara Akon Thiam - den 8. maj giver koncert på Tap1 i København. 

Akon debuterede med albummet Trouble i 2006 og cementerede successen to år senere med Konvicted, hvor notabiliteter som Eminen og Snoop Dogg medvirkede. Året efter - i 2007 - medvirkede han på Gwen Stefani-hittet "The Sweet Escape." 

I samme periode grundlagde Akon de to pladeselskaber Konvict Muzik og KonLive Distribution, og signede blandt andet Lady Gaga til sidstnævnte året før udgivelsen af hendes debutalbum The Fame fra 2008. Samme år udgav han sit tredje album i eget navn, Freedom.


Det er altså kort fortalt en herre med en ganske imponerende CV, som kommer på sjældent Danmarks-besøg til maj. Billetter til koncerten i Tap1 koster 485 kroner plus gebyr og sættes til salg den 8. februar klokken 10.00 via Live Nation. Et døgn senere åbnes der også for salget via Ticketmaster.

I april 2008 gav Akon gratis koncert i stormagasinet Field's i København. Her kom situationen ud af kontrol, da der dukkede langt flere mennesker op, end der var kapacitet til, og der udbrød slagsmål mellem publikum og politi

Det følgende forår skulle Akon have været tilbage i København for at optræde i Vega - en koncert, som imidlertid blev aflyst i sidste øjeblik på grund af sygdom.


Akon dømt for at kaste med fan

ANNONCE