Nyhed

GENIALE DILETTANTER: Einstürzende Neubauten giver to danske koncerter

De tyske avantgarde-veteraner vender tilbage til landet i september

I år er det fyrre år siden, Einstürzende Neubauten gav deres legendariske koncert i Ungdomshuset i København, hvor bandmedlemmet N.U. Unruh gik til angreb på en balkon med en elektrisk nedbrydningshammer - vistnok til en del af det lokale klientels utilfredshed.

Bandet kom dog tilbage til matriklen et par år efter - ligesom frontfiguren Blixa Bargeld besøgte ungdomshuset som guitarist i Nick Cave & The Bad Seeds i samme periode. Siden har både Bargeld og Einstürzende Neubatuen optrådt i Danmark ved adskillige lejligheder - og nu vender det legendariske og eksperimenterende band minsandten tilbage.

Det bliver Det Kgl. Danske Musikkonservatoriums koncertsal i København, som kommer til at danne ramme om to koncerter med det uortodokse ensemble, henholdsvis den 21. og 22. september. Billetsalget til de to koncerter går i gang den 9/2 klokken 10.00 lige her


Kan man slet ikke få nok af Blixa Bargeld, som blandt andet benyttede COVID-19-nedlukningen til en lang snak med GAFFA, byder 2024 i øvrigt på flere muligheder for at opleve den karismatiske tysker.

Den 30. og 31. august kan Bargeld således opleves i forestillingen Flammenwerfer i Musikhuset Aarhus i forbindelse med Aarhus Festuge, og til december vender han tilbage til landet for at give koncert på Bremen Teater i København sammen med Teho Teardo. Koncerten, som oprindelig skulle have fundet sted i efteråret '23, afvikles den 12. december.

Hver aften er en risiko


ANNONCE