Nyhed

Johanne giver infertilitet en stemme gennem musikken

Hvad gør man når man drømmer om at give liv, men ikke er fertil? Johanne skriver musik om det og omsætter smerten til kunst

Over hele verden har folk problemer med at lave børn uden hjælp.

Det slog en WHO-rapport om verdens fertilitet fast sidste år. På globalt plan har samlet set 17,5 procent af alle voksne, svarende til godt hver sjette, problemer med fertiliteten i sin levetid.

Aktuelt er infertilitet den mest hyppige sygdom i Danmark blandt kvinder og par mellem 25 og 45 år, og hvert ottende barn i Danmark bliver til via fertilitetsbehandling.

En af dem, der har mærket infertilitet på egen krop, og dens mange uoverskuelige følelser, der følger med, er den danske sangskriver og musiker Johanne. Hun både synger og danser om længslen efter frugtbarhed i musikvideoen til hendes single "Tegner på mig", der udkommer i dag. 

"Linea Niagra, du tegner på mig", synger Johanne indledningsvist. Linea Nigra er den latinske betegnelse for den brune linje, som på mange gravide viser sig mellem kønsben og navle på grund af hormonelle ændringer. 

I årevis dagdrømte Johanne sig nemlig til en graviditet og kunne nærmest sanse sig til alle de klassiske graviditetstegn. En periode, der har skabt grundlaget for hendes musikalske projekt, der her tre år efter de første spadestik er blevet til virkelighed. 

Med projektet håber hun at skabe et musikalsk og visuelt univers, som andre i samme båd kan søge hen til.

”Min drivkraft i dette projekt er først og fremmest ønsket om at give andre kvinder dét, jeg selv manglede som infertil – nemlig nogen og noget kunstnerisk at spejle mig i. Jeg vil være med til at bryde med de tabuer, som infertilitet er omgærdet af, og give de personer, der kæmper kampen i fertilitetsbehandling, et sted og et rum at søge hen med sorgen, ensomheden, selvbebrejdelserne og alle de andre heftige følelser og tanker", fortæller hun. 

"Tegner på mig" udkommer i sammenspil med en musikvideo, Johanne har lagt mange visuelle kræfter i. Den er lavet i samarbejde med dansegruppen Vocazion og er produceret af Julie Montauk.


LÆS OGSÅ: Norges svar på Koda vil styrke norsk musikeksport med USA-satsning


Se videoen til "Tegner på mig" nedenfor: 

 

 


 

ANNONCE