Nyhed

50 ÅR EFTER: Alice Cooper genudgiver klassiker i udvidet jubilæumsudgave

Bandet Alice Coopers succesalbum fra 1973 udkommer i flere formater med ekstramateriale til marts

De sidste små halvtreds år har Alice Cooper været navnet på solisten Vincent Furniers diabolske alter ego, som senest kunne opleves i fin form i København i 2022.

Fra slutningen af tresserne og frem til 1974 var det imidlertid navnet på et band (med Furnier) i front, som nåede at udgive syv nyskabende album - inklusive den syrede debut Pretties for You (1969), klassikeren School's Out (1972) og opfølgeren Billion Dollar Babies, som nåede toppen af hitlisterne i både USA og England ved udgivelsen for et halvt århundrede siden.

Nu har Cooper så varslet en omfattende genudgivelse af sidstnævnte - i flere formater, og med interessant ekstramateriale i form af studieouttakes og en liveoptagelse fra Texas i foråret '73. For den seriøse fan vil der dog ikke være meget nyt at hente - det meste af bonusmaterialet udkom nemlig på deluxe-dobbelt-cd-udgaven af albummet fra 2001.

Alice Cooper i KB Hallen, 2022. Foto: Nikolaj Bransholm
Alice Cooper i KB Hallen, 2022. Foto: Nikolaj Bransholm

Nu kan man til gengæld glæde sig over at få hele herligheden som tredobbelt vinyl i luksuriøs indpakning, der - ligesom den oprindelige lp - fremtræder i imiteret, grønt slangeskind. Hertil kommer nye liner notes, hvor Furnier og andre relevante kilder fortæller om albummets baggrund. Jubilæumsudgaverne udkommer 8. marts.


I 2022 fik GAFFA en snak med Furnier, som i høj grad kom til at dreje sig om de tidlige år og den nyskabende cocktail af hård, bluesbaseret rock og teatereffekter.


- Vi forsøgte at lave noget anderledes. Vi var et godt coverband, og ville egentlig gerne være de amerikanske Yardbirds. Det var vi bare ikke rigtig. Vi kunne spille ligesom dem og åbnede endda for dem ved en enkelt lejlighed. Vi var inspireret af de engelske navne: The Yardbirds, Stones, The Kinks. Men efterhånden begyndte vi at udvikle vores egen måde at gå til tingene, at arrangere sangene, huskede Furnier i '22 og uddybede: 

- Den eneste, som var i stand til at holde af Pretties for You, var Frank Zappa. Han elskede, at vi ikke lød som nogen andre. Man kunne ikke sammenligne os med nogen, for det var ingen, der lød som os – derfor gav Frank Zappa os en chance og udgav pladen på sit selskab. Siden kom Bob Ezrin til og blev for os, hvad George Martin var for The Beatles. Han tog alt vores vanvid og kanaliserede det ind i en lyd, som kunne spilles i radioen, opsummerede Furnier til GAFFA.

ALICE COOPER: Et evigt omrejsende gysercirkus


ANNONCE