Nyhed

TV2 pauser samarbejde med The Antonelli Orchestra

TV2 er i gang med en undersøgelse af Toppen af Poppen

Der skal findes et andet husorkester, når den næste sæson af Vild Med Dans sendes til efteråret. TV2 har netop meddelt via Ritzau, at man sætter samarbejdet med det nuværende orkester The Antonelli Orchestra på pause, mens en "undersøgelse af 'Toppen af poppen' foregår". Det siger programdirektør Dorthe Tirstrup fra TV2 i et skriftligt svar til nyhedsbureauet. 

LÆS OGSÅ: Sexisme i musikbranchen: Sådan reagerer musikernes fagforeninger

The Antonelli Orchestra mødte heftig kritik, da DR-dokumentaren Sexisme i musikbranchen løb over skærmen den 10. juni, hvori kapelmester og trommeslager Claes Antonsen kædes sammen med en række episoder under optagelserne til Toppen af Poppen, som de medvirkende musikere Katinka Bjerregaard, Mathilde Falch og Alex Vargas oplevede som grænseoverskridende og sexistiske. Claes Antonsen blev anonymiseret i dokumentaren, men udsendte efterfølgende selv en undskyldning på sine sociale medier: 


"Jeg har alt for sent forstået, hvor ulykkelige kvinderne blev, og at mit sprog og min adfærd også har fået kvinderne til at føle, at de mistede deres kunstneriske faglighed og kun blev bedømt på deres udseende. Det vil jeg gerne undskylde for.".

Dokumentarens indhold fik blandt andet Tessa og Malte Ebert til at aflyse planlagte koncerter, hvor Claes Antonsen skulle have spillet trommer, og bookeren bag Anne, Sanne og Lis meddelte derudover til GAFFA, at Claes Antonsen ikke skulle spille trommer for trioen, som var programsat til at spille på årets Heartland Festival få dage efter dokumentaren blev offentliggjort. Det kom senere frem, at Claes Antonsen havde trukket sig fra orkesteret.


LÆS OGSÅ: KOMMENTAR: Den strukturelle sexisme starter hos os

 

 


ANNONCE