Nyhed

KODA: Christiansborg-profil tiltræder som juridisk chef

Den nye juridiske chef tiltræder den 12. august, og kommer fra en stilling som kontorchef i Kulturministeriets departement

Et af de helt store samtaleemner i musikbranchen for tiden er beskyttelse af kunstneres rettigheder. Det høres blandt andet i diskussioner om den nuværende lovgivning indenfor ophavsretten, som Kulturministeriet vil modernisere. De to musikfagforbund Dansk Artist Forbund og Dansk Musiker Forbund har tidligere råbt vagt i gevær, da det første lovændringsudkast ikke levede op til deres forventninger. Forperson i Dansk Musiker Forbund, Thomas Sandberg, udtalte dengang, at det nærmest var som om, regeringen forsøgte, "at rejse tilbage i tiden" med det første udkast.

Sidenhen har Kulturministeriet offentliggjort en revideret version af lovforslaget, som skal beskytte kunstneres ophavsret mod blandt andet kunstig intelligens. Den seneste udgave blev mødt med "forsigtig optimisme" af de to musikfagforbund.

Fra den 12. august er det Nicky Valbjørn Trebbien, der som juridisk chef i Koda skal være med til at skabe bedre vilkår for rettighedshaverne indenfor lovgivningens rammer. Nicky Valbjørn Trebbien kommer fra en stilling som kontorchef i Kulturministeriets departement, hvor han har haft ansvaret for kontoret for Ophavsret & Jura. Derfor er området ikke ubetrådt grund for den kommende juridiske chef, og Nicky Valbjørn Trebbien udtaler i en pressemeddelelse, at han glæder sig til at arbejde på den anden side af bordet.


”I mange år har jeg gennem mit arbejde i ministeriet bidraget til at skabe gode rammevilkår for ophavsretten i Danmark. Nu glæder jeg mig til at få muligheden for at sætte mig på den anden side af bordet og gøre mit ypperste for at skabe de mest optimale vilkår for de danske musikskabere. Jeg føler mig enormt privilegeret over at få muligheden for at bruge mine kompetencer i en moderne organisation som Koda og bidrage til at skabe et stærkere musikliv".

Nicky Valbjørn Trebbien har bandt andet repræsenteret Danmark i EU i forskellige sammenhænge, og han har været med til at forhandle og efterfølgende gennemført en lang række ophavsretlige direktiver i dansk ret.

Kodas direktør, Gorm Arildsen, glæder sig over ansættelsen og ser frem til at få Nicky Valbjørn Trebbien med på holdet:


”Jeg glæder mig meget over, at det er lykkes os at tiltrække en med Nickys erfaringer og ophavsretlige ekspertise. Vi står på flere områder overfor store udfordringer i musikindustrien, som i kombination med en ambitiøs strategi for Koda kræver stærke kompetencer i chefgruppen. Med ansættelsen af Nicky vil kompetenceniveauet i Kodas chefgruppe blive yderligere styrket”, udtaler Gorm Arildsen i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Kulturministeren giver økonomisk håndsrækning til lukningstruet festival for udviklingshæmmede

ANNONCE