Den aarhusianske kulturpersonlighed er gået bort
Den aarhusianske kulturpersonlighed Jens Folmer Jepsen, blandt andet kendt som tidligere direktør for Aarhus Festuge, er død efter nogen tids sygdom, skriver Politiken, og det samme gør vennen, musikeren Kim Sagild på Facebook. Jens Folmer Jepsen, i folkemunde kaldet "Folmer", blev 67 år.
Folmer var født i Aarhus-forstaden Åbyhøj, blev uddanet cand.phil. i nordisk sprog og litteratur og var i 1980'erne en del af humoristiske musikgruppe Erling Erlang & Trio. I 1986 skrev han teksten til På Slaget 12's gennembrudshit "Hjem til Aarhus", ligesom han har skrevet til tekster til mange andre På Slaget 12-sange - han var gammel skolekammerat med På Slaget 12's guitarist og komponist Niels Kirkegaard. Han har også skrevet sangtekster til andre, blandt andre Lis Sørensens "Morgensol".
I 90'erne og 00'erne arbejdede Folmer blandt andet med film og tv og skrev og instruerede tv-serier som Kongeriget med Søs Egelind og Kirsten Lehfeldt og Mit liv som Bent med Henrik Lykkegaard. Han var medstifter af filmselskabet DeLuca og senere af et andet filmselskab, Paseo.
I perioden 2006-2015 var Folmer direktør for Aarhus Festuge. Hans store netværk i musikverdenen bevirkede blandt andet, at Bob Dylans faste bassist Tony Garnier optrådte tre år i træk i festugen i særlige konstellationer under navnet "Tegn på Trio" med blandt andre nu afdøde Povl Dissing, som Jepsen udgav biografien Dissing om i 2022.
Det var også Folmers venskab med C.V. Jørgensen, som han lavede flere tv-portrætter af, der fik den anerkendte sanger og sangskriver fik at give sine første koncerter i syv år. Det skete i Aarhus Festuge 2009 med bandet The DeSoto Caucus som backing.
I sine senere år arbejdede Folmer blandt andet som vært på Radio4. I 2020 udgav han sin første og eneste roman, Leroy og Lise på Aarhus-forlaget Turbine.
Privat dannede Folmer par med tv-vært og kogebogsforfatter Anne Hjernøe, som han har en datter med. Han var hele sit liv bosat i Aarhus, det meste af tiden i Åbyhøj, hvor han også blev født.
LÆS OGSÅ: Da C.V. Jørgensen gjorde livecomeback i Aarhus Festuge