Nyhed

Kesha lancerer eget pladeselskab og langer ud efter P. Diddy

Kesha skaber sin egen musikplatform for at sikre sine rettigheder og fortælling i branchen - og langer ud efter P. Diddy

Kesha annoncerer pladeselskabet Kesha Records i eget navn, der, ifølge hende selv, skal give hende kontrollen tilbage over sin fortælling i musikbranchen. Den første udgivelse, ep'en Joyride, markerer en ny start for sangeren, da udgivelsen er den første, hun ejer rettighederne til, siden hun forlod Dr. Lukes Kemosabe Records og RCA Records. Siden har hun altså udgivet ep'en Joyride, der indeholder forskellige versioner af den samme single "Joyride". 

Ifølge NME har Kesha udtalt om sit nye pladeselskab i en pressemeddelelse:

"Jeg er stolt af at annoncere dette partnerskab for distributionen af min musik gennem Kesha Records. Mit navn er blevet synonymt med gennemsigtighed, integritet og sikkerhed, og jeg vil sikre, at disse værdier opretholdes for mig selv og eventuelle fremtidige kunstnere, der skrives under på mit label." Hun tilføjer:


"Musik har magten til at forbinde verden, og jeg stræber efter, at mit arbejde skal være et fyrtårn af lys og godhed. Jeg er begejstret for at tage kontrol over min fortælling og genfortælle min historie i musikbranchen."

Det lader til, at den 37-årige sanger, efter mange års kamp med voldtægtsanklager mod sin tidligere producer Dr. Luke samt indlæggelser og depressioner, langt om længe er kommet ud på den anden side - måske stærkere end nogensinde før. 

I 2014 sagsøgte Kesha Dr. Luke med det borgerlige navn Lukasz Gottwald for psykisk, følelsesmæssigt og seksuelt misbrug. Vi skal dog helt tilbage til 00'erne for at finde de første beskyldninger om seksuelt misbrug, der endte i en retssag, hvor Kesha tabte. I juni sidste år indgik parterne endelig et forlig, hvor Dr. Luke holdt fast i sin påstand om, at han intet havde gjort. Kesha udtalte, at hun havde svært ved at genfortælle alt fra den pågældende aften, hvor anklagerne indtraf, og at retssagerne hovedsageligt beskæftigede sig med hendes anklage om voldtægt. Netop derfor sætter hendes sidste udgivelse i samarbejde med Kemosabe og RCA Records, Gag Order (2023), fokus på MeToo og byder på en mere nuanceret fortælling. Albummet blev godt modtaget af GAFFAs anmelder, som gav fuld plade for den sårbare og ærlige fortælling.

Mediet Variety beretter desuden, at Kesha Records er lanceret gennem ADA, den uafhængige distributionsafdeling i Warner Music Group. Fremover vil pladeselskabet rumme alle Keshas fremtidige udgivelser - herunder et nyt album, der efter sigende lander næste år. 


Endelig afslørede Kesha tilbage i august på mediet X, at hun planlægger at genindspille sin debut-hit-single "Tik Tok", når hun får de juridiske rettigheder til det. Hun ønsker nemlig at afspejle en ændring i teksten fra "Wake up in the morning feeling like P Diddy" til "Wake up in the morning like fuck P Diddy", efter de seneste måneders voldsomme anklager mod selv samme rapper, Sean 'Diddy' Combs aka P. Diddy

På sin TikTok har hun allerede posted en bid af den "nye" version af 2009-hittet: 

@kesha

💎🖕🏼💎


♬ original sound - Kesha Today

Sean 'Diddy' Combs har den seneste tid været centrum for en lang række anklager. Den første anklage mod rapperen blev indgivet allerede den 16. november 2023 af ekskæresten Cassie Ventura, der beskyldte ham for seksuelt misbrug gennem flere år, voldtægt og menneskehandel. Sagen endte i et forlig dagen efter anmeldelsen, men Sean 'Diddy' Combs afviste, ifølge sine repræsentanter, fortsat alle anklager.

I kølvandet på Venturas anklager, er rapperen nu blevet anklaget af flere andre kvinder for overgreb, drugging og hævnporno. De nye anklager kommer efter en ransagning af hans ejendom i Miami, hvor der, ifølge CBS News, er blevet fundet våben med slørede serienumre, ammunition, narkotika samt optagelser af seksuelle handlinger, som er blevet brugt til at manipulere ofrene. 


Anklagerne har ført til, at mogulen er blevet arresteret i New York og tilbageholdt uden mulighed for kaution. Han er i øjeblikket tiltalt for menneskehandel, sammensværgelse om afpresning og transport med henblik på prostitution.

LÆS OGSÅ: RYGTERNE SPREDES: Hvorfor er Keshas navn fjernet fra Timber?

ANNONCE