Nyhed

Overblik: Her er alt, du skal vide om Diddy-sagen

Vi har skabt et overblik over hele sagen om den kontroversielle rapper

BEMÆRK: Denne artiklen omhandler seksuelle overgreb. Har du været udsat for voldtægt – eller er du i tvivl, om det er det, der er sket? Du kan ringe anonymt døgnet rundt til Lev Uden Vold-hotlinen på tlf. 1888.

Den amerikanske rapper Sean 'Diddy' Combs - tidligere kendt som P. Diddy eller Puff Daddy - fik overrakt nøglerne til New York City af bogmesteren i september 2023. Han fik dog ikke lov til at beholde dem særligt længe, da borgmesteren i juni anmodede rapperen om at aflevere nøglen tilbage. Diddy har nemlig været i mediernes søgelys, efter han er blevet anklaget for menneskehandel, seksuelle overgreb, drugging og andre voldsomme handlinger. Sagen er kun blevet endnu større i løbet af den seneste tid, og i sidste uge blev rapperen arresteret uden mulighed for kaution.

Nedenfor har vi samlet en tidslinje over Diddy-sagen, og vi skal helt tilbage til november 2023 for at finde starten.

November 2023: Ekskæresten Casandra 'Cassie' Elizabeth Ventura og flere andre anlægger sag
Sanger, danser og model Casandra Elizabeth Ventura, der går under kunstnernavnet Cassie, aflagde i november et civilt søgsmål mod sin ekskæreste Diddy med påstanden om, at musikeren seksuelt og fysisk skulle have misbrugt hende i løbet af deres forhold. Ifølge NBC News hævdede Cassie, at Combs: "voldtog hende, slog hende i anfald af 'ukontrollerbart raseri' og udøvede et 'hårdt greb om hendes liv'". Hun anklagede ham for at tvinge hende til at deltage i sexhandlinger, som han kaldte "Freak Offs" med andre mænd, ofte sexarbejdere, som han ville betale for at rejse med dem, mens han så på. Combs afviste anklagerne fra Cassie, og sagen endte på det tidspunkt med et forlig. 


Kort tid efter anlagde også Joi Dickerson-Neal sag mod rapperen med lignende udtalelse. Ikke længe efter fulgte Liza Gardner trop og anklagede Diddy for at have seksuelt misbrugt hende som 16-årig.

December 2023: "Jane Doe" anklager rapperen for gruppevoldtægt
I december fortæller en anonym kvinde, som i de amerikanske medier bliver kaldt Jane Doe, at hun blev gruppevoldtaget og sexhandlet af Diddy og Harve Pierre, der på daværende tidspunkt var præsident for Diddys pladeselskab Bad Boy Records. Kvinden fortalte, at overfaldet skete i 2003, da hun var 17 år gammel og Diddy var 34.

Februar 2024: Rodney Jones anklager Diddy for at deltage i ulovlig aktivitet
Rodney Jones arbejdede som producer på Diddys seneste album og boede, ifølge anklageskriftet, hos rapperen fra september 2022 til november 2023. I anklageskriftet udtalte produceren, at han blev chikaneret, presset til at deltage i seksuelle handlinger og endda tvunget til at skaffe sexarbejdere af Diddy. Derudover påstår han også, at Diddy druggede folk til adskillige fester. Rodney Jones' anklageskrift indeholder screenshots fra videoer af begivenhederne, da han blev bedt om at filme disse af Diddy selv. Desuden hævdede han også, at han var blevet brugt til at fragte stoffer og våben.


Marts 2024: Diddys hjem bliver undersøgt af agenter
Agenter fra Homeland Security Investigations undersøger den 25. marts Diddys hjem i Los Angeles og Miami. Ifølge NBC News skal kilder her have fortalt, at der blev fundet skydevåben, og at rapperen, der var på vej til Bahamas, blev stoppet i Miami lufthavn, hvor embedsmænd beslaglagde hans mobiltelefoner.

April 2024: Diddys søn Christian Combs kommer i søgelyset og anklages for overgreb
En kvinde ved navn Grace O'Marcaigh arbejdede som besætningsmedlem og bartender på en yacht lejet af Diddy og familien i december 2022. Ifølge CNN fremgår det i anklageskriftet, at Grace O'Marcaigh tidligt om morgenen den 28. december blev presset af Christian Combs (søn af Diddy) til at drikke et shot tequila og blev kort efter overfaldet og udsat for seksuelle overgreb. I anklagen fremgår det ikke, at Diddy også er anklaget for seksuelle overgreb, men bliver derimod anklager for at have medansvar og for at medvirke.

Maj 2024: En video af overfald på Cassie fra 2016 bliver offentliggjort
I maj 2024 modtog CNN en video, der viser Diddy overfalde og udøve vold på Cassie i en gang på en hotel. Hun beskrev selv hændelsen i sin anklage i november 2023. I videoen ser man Cassie iført en hættettrøje gå ned ad hotelgangen mod en elevator. Diddy ses, med et håndklæde om livet, gå op til Cassie nær elevatoren, tage fat i hende og kaste hende mod jorden, hvorefter han sparker hende to gange. Diddy ses også hive i hendes hættetrøje og kaste et objekt efter hende.


Efter offentliggørelsen postede Diddy selv en video på sociale medier, hvori han undskylder og siger: "Min opførsel i den video er utilgivelig. Jeg tager det fulde ansvar for mine handlinger i videoen. Jeg væmmes. Jeg væmmes dengang, da jeg gjorde det. Jeg væmmes nu."

12. september 2024: En 51-årig indsat i Michigan anklager Diddy for seksuelle overgreb
Ifølge Detroit Metro Times er offeret en 51-årig indsat i Michigan, der har en historik med at udfordre retssystemet med civile retssager. Retsdokumenter viste, at Diddy bedøvede og seksuelt overfaldt 51-årige Derrick Lee Cardello-Smith ved en fest i Detroit i 1997. Ifølge Cardello-Smith drak de og røg marihuana til en fest og blev nøgne sammen med en gruppe kvinder. Derrick Lee Cardello-Smith fortalte, at han udførte oralsex på en kvinde, da han mærkede en mandlig hånd på sin venstre balde - han siger, at det var Diddys hånd. Kort tid efter siger han, at Diddy tilbød ham en drink, som var tilsat noget, og han besvimede. Det melder TMZ. 

Timer senere hævder Derrick Lee Cardello-Smith, at han vågnede og så Diddy have sex med en kvinde. Diddy skulle angiveligt have sagt til ham, "Jeg gjorde også dette mod dig".


Derrick Lee Cardello-Smith sagsøgte den amerikanske rapper for 100 millioner dollars. Ifølge juridiske dokumenter ser det imidlertid ud til, at Diddy ikke svarede på klagen. En høring om en udeblivelsesdom var planlagt til mandag, men Diddy mødte ikke op. Derfor besluttede dommeren at tilkende Derrick Lee Cardello-Smith de 100 millioner dollars, han havde krævet, ifølge TMZ.

16. september 2024: Diddy bliver anholdt uden mulighed for kaution
Tirsdag den 16. september blev Diddy tilbageholdt uden mulighed for kaution. Her blev han sigtet for menneskehandel, sammensværgelse om afpresning og transport med henblik på prostitution. Dog kan CBS News berette, at Diddy nægtede sig skyldig i anklagerne ved den føderale domstol i New York City. 

I det uforseglede anklageskrift lyder det, at Sean Combs har været en del af en kriminel organisation, der har været involveret i eller forsøgt at involvere sig i menneskehandel, tvangsarbejde, kidnapning, brandstiftelse, bestikkelse, hindring af retfærdigheden og andre lovovertrædelser.


Desuden lyder det, at han siden 2008 har misbrugt, truet og tvunget kvinder og andre omkring sig til at opfylde hans seksuelle ønsker, beskytte hans omdømme og skjule hans opførsel. Dette har været muligt, fordi Sean Combs kunne stole på ansatte, havde mange ressourcer og stor indflydelse i forbindelse med hans forretningsimperium, der beskrives som en kriminel virksomhed, hvor de ansatte også var involveret i de mange lovovertrædelser. Hændelserne beskrives som "Freak Offs", hvor Diddy optog gerningerne og distribuerede stoffer til ofrene, så de blev "lydlige og eftergivende". 

I en skriftlig pressemeddelelse til BBC fortalte Diddys advokat Marc Agnifilo om anholdelsen:"Vi er skuffede over beslutningen om at forfølge sagen, hvilket vi mener er en uretfærdig retsforfølgning" Marc Agnifilo tilføjer, at hans klient er "en uskyldig mand".  

25. september 2024: Børnene åbner op for første gang siden anholdelse
For første gang siden deres fars anholdelse brød børnene Christian, Jessie og D’Lila Combs tavsheden i et opslag på deres sociale medier. Opslaget handlede dog ikke om Diddy, men om deres afdøde mor Kim Porter. Opslaget kom i kølvandet på en bogudgivelse - en såkaldt erindringsbog - ved navn Kim's Lost Words: A journey for justice, from the other side… Bogen bliver udgivet af en mand ved navn Chris Todd. Bogen og anklagerne mod Diddy har, ifølge New York Post, fået flere til at danne nye teorier om Kim Porters død, hvilket nu har fået børnene til at stå frem. De har dog ingen kommentar til deres fars sigtelser. 


Flere medier, heriblandt Billboard, fortæller, at musikeren er under selvmordsobservation, og NME fortæller, at han lige nu angiveligt ikke spiser af frygt for at blive forgiftet. Sean 'Diddy' Combs sidder lige nu fængslet i Brooklyns Metropolitan Detention Center, mens han venter på, at sagen skal for retten. Indtil videre nægter han sig skyldig i anklagerne. 

Diddys børn bryder tavsheden

ANNONCE