"I en tid, hvor algoritmer ensretter kulturforbruget, kommer publikum til Alice for at opleve det unikke og uforudsigelige," lyder det fra spillestedet.
Det københavnske spillested Alice har igen sat publikumsrekord - denne gang med antallet af medlemmer. Nu melder de udsolgt for medlemsskabet Autonomy, der giver adgang til én valgfri koncert om måneden. "I en tid, hvor algoritmer ensretter kulturforbruget, kommer publikum til Alice for at opleve det unikke og uforudsigelige," lyder det fra spillestedet.
Læs også: Musik og magt: "Vi skal finde tid og rum til både opera og Grøn Koncert"
Alice peger på, at "streaminggiganter såsom Spotify (har, red.) ændret den måde, vi lytter til og opdager ny musik på radikalt." Den store overvældende interesse for Autonomy-medlemskabet tyder ifølge dem på en modtendens - en søgen efter overraskelser og musikalske oplevelser uden for de gængse algoritmer.
Flere medlemmer bakker op om denne tese: "Det er en god måde at opdage ny, spændende musik, som jeg ikke ville støde ind i ad mere mainstream kanaler. På den måde er det lidt en modvægt til streamingkultur, hvor man mest konfronteres med noget, man i forvejen kender," fortæller et medlem.
Et anden tilføjer: "Jeg har valgt at blive medlem af Alice, da det er et fantastisk sted at gå til koncerter med musik fra kulturer, lande og genrer, jeg normalt ikke oplever."
Spillestedets leder, H.C. Gimbel, understreger, at udtalelserne stemmer overens med tankerne bag medlemsordningen, der netop er skabt for at give publikum muligheden for at opleve uventede og særlige musikalske øjeblikke. "Vi vil gerne skabe incitament for, at publikum tager flere chancer, hvis man er interesseret i at høre noget andet, end det algoritmerne hiver frem til én," siger han.
Læs også: KLUMME: Er du en fri lytter – eller en brik i Spotifys datamaskine?
Alice er et regionalt spillested med fokus på genrehybrider, eksperimenterende lydkunst, musiktraditioner fra hele verden og meget mere. Læs mere om deres koncertprogram og medlemskaber her.
LÆS OGSÅ: AI-ekspert: "Kunstig intelligens kan demokratisere kunsten"