Nyhed

Internationalt fokus på dansk musik

Danmark vært for åbningen af musikmessen Midem i januar 2004.

Når verdens største musik-branchemesse, Midem for 28. gang forvandler Cannes til et kæmpemæssigt meet and greet for promotere, artister, producere, forlag, labels, og hvad der ellers kan samles af kræfter inden for musikbranchen, bliver det med tydeligt fokus på Danmark og dansk musik. Danmark løb nemlig af med den prestigefyldte sejr som vært ved åbningen af messen og under overskriften Discover Denmark – music breaking boarders bliver programmet den første dag spækket udelukkende med danske navne. Fremstødet anses for det største danske musik fremstød nogensinde og er et led i en storstilet eksportkampagne placeret hos kunststyrelsen og støttet af Danmarks Eksportråd og Kulturministeriet.

– Et dansk værtskab for åbningsaftenen på Midem 2004 giver dansk musik den maksimale synlighed over for messens deltagere. Talentmassen blandt danske musikere er stor, og mange danske bands har i øjeblikket internationalt potentiale. Jeg er meget glad for at kunne give dem en hjælpende hånd til forhåbentlig mange gode udenlandske kontakter, erklærer kulturminister Brian Mikkelsen.

– Vi har valgt Danmark, fordi der skal et stærkt lokalt musikrepertoire til for at kunne åbne arrangementet, og det ejer Danmark, begrunder direktøren for Midem, Dominque Leguern. Ved pressemødet var både kulturministeriet, der har postet 2 mio. kroner i arrangementet, og Danmarks Eksportråd repræsenteret, og for de musikere, der skal repræsentere Danmark på Midem fungerede Swan Lee-sanger Pernille Rosendahl som talerør.

– Vi spillede også på Midem sidste år og har oplevet effekten af at spille på sådan en messe, og Midem er et godt sted at udvide sit netværk, fortæller hun, men tilføjer:
– Midem er et godt udgangspunkt, men at breake i udlandet kræver held og ikke mindst en masse gode kontakter, og det kræver hårdt arbejde – både inden og efter messen. Ud over Swan Lee vil både Safri Duo, Mew, NU, Tim Christensen, Kashmir og Kira And The Kindred Spirits være i spotlyset.

– Jeg tror, vi er blevet valgt, fordi vi har internationalt potentiale, og fordi vores musik har en amerikansk lyd, fortæller Kira Skov og tilføjer, at hun håber, at Midem vil bringe bandet i kontakt med potentielle managere og publishing-selskaber. Når Midem d. 25.- 29. januar løber af stablen, vil de omkring 9000 branchefolk fra hele verden også kunne møde danske dj’s som Filur og Artificial Funk samt lytte til dansk jazz.


ANNONCE