Nyhed

Interview: P3’s nye chef Thomas Sande

Kanalens nye styrmand starter oven på lytter- og medarbejderflugt og pressekritik

P3 har været i modvind på det seneste. En lang række værter, chefer, producere og teknikere har forladt kanalen på få måneder, bl.a. Kronsj!-værten Jesper Dein, Strax-værten Lars Daneskov, Go’ Morgen P3-værten Camilla Ottesen, Go’ Morgen P3-produceren Bjarke Ahlstrand, P3-chefen Dorthe Carlsen (på barsel, men vender tilbage til anden funktion i DR) og musikchefen Eik Frederiksen, der i oktober med øjeblikkelig virkning stoppede og gik over til den nye konkurrent Sky Radio.

P3 har også mistet lyttere til de to nye kommercielle kanaler Sky Radio og Radio 100 FM – og til P4 i øvrigt også – den er blevet skældt ud for et for ensformigt musikudbud, og 26. januar var flere forhenværende medarbejdere, bl.a. Jesper Dein og Bjarke Ahlstrand, ude med en skarp kritik i Berlingske Tidende, hvor de både rettede kritik mod, hvad de betragter som for poppede værter, udtynding af indholdsmæssig substans og dårlig ledelse, der angiveligt skulle forskelsbehandle værter og producere/teknikere, hvor sidstnævnte blev forfordelt.

P3 har netop fået ny chef, Thomas Sande, og GAFFA.dk fik en snak med ham for at høre hans mening om kritikken, tingenes aktuelle tilstand og P3’s fremtidige profil.

– Jeg kan ikke rigtigt kommentere noget, tidligere medarbejdere har sagt, ud over at der jo er rift om de gode værter, og så vil der jo komme en vis udskiftning. Så mange synes jeg nu heller ikke, der har forladt kanalen, og jeg synes også, vi har mange forskellige typer værter og ikke kun dem, nogen finder lidt for friske, siger Thomas Sande og fortsætter:

– Men jeg kan godt forstå, hvis f.eks. en mand som Lars Daneskov tager imod et tilbud om at blive vært på Jeopardy. Det kan jo udvikle ham som vært, og der er jo også flere penge i at lave tv. Vi kan så håbe på at tiltrække dem, der finder en større udfordring i at være vært hos os end at stille folk spørgsmål i en tv-quiz. Og Camilla Ottesen, der nu går over til et boligprogram på DR-tv, har da offentligt udtrykt glæde over at have været hos os. Sky Radio har jo kun værter til nyhederne og en lidt ældre profil på det felt, men jeg indrømmer da, at Radio 100 FM har nogle friske værter. Men jeg tvivler på, at det er de samme værter, de har om et par år.

Hvordan har du det så med de faldende lyttertal?
– Jamen, det havde vi kalkuleret med, da de to nye kommercielle kanaler kom på markedet. Det er jo to udenlandske kæmpekoncerner, der ved, hvordan man tjener penge og dermed får lyttere. Men vi skal tage ved lære af den nye konkurrence. Vi ønsker dog ikke at blive små, fordi vi som public service kanal har en forpligtelse til f.eks. at præsentere ny dansk musik. Og vores musikprofil tilrettelægger vi i samarbejde med Alex Nyborg Madsen og Lars Trillingsgaard, som er meget erfarne på det felt.

Hvad vil I mere konkret gøre?
– Vores mere langsigtede strategi er noget, vi løbende udvikler, og ikke noget, jeg på nuværende tidspunkt kan sige mere om. Men det er vigtigt, at vi beholder vores særpræg, slutter Thomas Sande.

ANNONCE