Nyhed

Daniel Johnstons vægmaleri reddet

Kultsangerens nedrivningstruede frø-alien i Austin overlever

Sidste uge beskrev GAFFA.dk den massive proteststorm, der havde rejst sig efter Mexico-fastfoodkæden Baja Freshs planer om at rive en mur med et vægmaleri af den amerikanske kult-sanger, sangskriver og billedkunstner Daniel Johnston ned. Vægmaleriet med hilsenen "Hi, how are you?" befinder sig i Johnstons hjemby Austin, Texas og er også at finde på Johnstons album "Hi, How Are You?" fra 1983, ligesom Kurt Cobain bar det på en T-shirt ved MTV Music Awards i 1992.

Nu har protesterne virket. Baja Fresh oplyser, at de vil bevare muren med vægmaleriet og benytter i øvrigt lejligheden til at gøre slet skjult reklame for sig selv. Folk, der har sendt protestmails til kæden, får tilbud på et taco-måltid med tilhørende drink, og Baja Fresh påpeger desuden, at deres produkter er bæredygtige og politisk korrekte: Kæden bruger ingen dybfrysere, mikrobølgeovne eller dåseåbnere (!), de anvender kun dugfriske råvarer, og man kan få flere måltider med særlig lavt fedtindhold.

Daniel Johnston har siden 1981 udgivet sin originale popmusik, der er blevet taget godt imod af folk som David Bowie, Mark Linkous fra Sparklehorse, Pearl Jam, Beck, Nikolaj Nørlund (der indspillede hans "Put My Love Out The Door" til "Rhonda Harris"-albummet i 1995), Kasper Eistrup og så Kurt Cobain.


Den 42-årige maniodepressive og hjemmeboende Johnston gæstede sidste sommers Roskilde Festival, hvor han trak et stort og fortrinsvist måbende publikum. Albumet "The Early Recordings Volume 1" er netop udsendt i danske butikker og indeholder, som titlen antyder, nogle af de tidligste optagelser af den særegne kunstner.

ANNONCE