Nyhed

Bremen Teater viser Daniel Johnston-film

Første film under Nye Toner på Bremen Teater bliver den prisvindende dokumentar "The Devil and Daniel Johnston", der handler om kult-sangeren og sangskriveren Daniel Johnston

Søndag den 15. januar danner Bremen Teater rammen om en dag med musikdokumentarfilm. Under overskriften Nye Toner vil der blive vist film udvalgt af film- og musikvideo-instruktørerne Michael Noer & Martin De Thurah, og den første i rækken er den prisvindende "The Devil and Daniel Johnston". 

Dokumentaren skildrer den plagede sanger og sangskriver Daniel Johnston og hans kamp med sine indre dæmoner. Filmen tager udgangspunkt i Johnstons unge år, hvor han arbejder på den lokale McDonald's og laver musik i fritiden. Efter at have medvirket i et MTV-program får Johnston kult-status og begynder at tage stoffer, hvilket fører frem til hans psykiske sammenbrud og indlæggelse på en psykiatrisk afdeling.

Filmen følger således blandt andet Johnstons kurs mod sammenbruddet og består dels af Johnstons egne smalfilmsoptagelser, og dels af instruktørens interviews med personer, der har været tæt på den legendariske kult-kunstner – og interviews med hovedpersonen selv.


Daniel Johnstons seneste album "Beam Me Up!" udkom i 2010 og var et samarbejde med det elleve mand store, hollandske B.E.A.M. Orchestra.

Køb billetter via GAFFA Live.

ANNONCE