Nyhed

Daniel Johnston til Danmark

Den excentriske amerikanske singer-songwriter gæster landet i foråret

Den amerikanske sanger, sangskriver, lo-fi-musiker og kultfigur Daniel Johnston har meldt sin ankomst til Lille Vega i København, hvor han vil give koncert onsdag den 15. maj

Daniel Johnston er kendt og elsket, dels som en original sangskriver med hjertegribende sange fremført med en spinkel, men karakterfuld stemme. Dels som en excentrisk kultfigur, der eksempelvis har underskrevet en pladekontrakt, mens han var indlagt på et psykiatrisk hospital, har forårsaget et flystyrt i et privatfly med ham og hans far – begge slap dog mirakuløst uskadt fra styrtet – og stadig bor hjemme hos sine forældre, selvom han er 52 år gammel.

En lang række markante kunstnere har lavet coverversioner af Johnstons sange, herunder navne som Wilco, Sonic Youth, Tv on the Radio, M. Ward, Flaming Lips, Tom Waits og Pearl Jam.

Daniel Johnston debuterede i 1981 med det meget skrabet producerede album "Songs of Pain" og har til dato udgivet 17 studiealbum. Daniel Johnstons turné finder sted kort forinden 30-års jubilæet for hans mest kendte album, "Hi, How Are You?" fra september 1983. Albummet, som var Johnstons sjette, er blandt andet kendt for sit cover, der både er malet på en gavl i Austin, Texas og hyppigt blev båret på en T-shirt af Kurt Cobain, der var en af Johnstons store fans.

Da Daniel Johnston i 2010 besøgte Danmark, hvor han gav koncert i Voxhall og Vega, fik han fremragende anmeldelser. Eksempelvis gav GAFFAs Mikkel Elbech fem stjerner for Vega-koncerten under overskriften "Aldeles positivt møde med Johnston og hans hollandske kumpaner".

Billetsalget er i gang på Vegas hjemmeside, Billetnet og på posthuse.


ANNONCE