Nyhed

Flere detaljer om The Cures kommende album

Cd’en, simpelthen betitlet "The Cure", på gaden 29. juni med både tunge og lettere sange

For nylig blev det luftet, også på GAFFA.dk, at The Cure er på vej med deres 12. studiealbum, og der er nu sluppet lidt flere titler ud om udspillet. Albummet får simpelthen titlen "The Cure", udkommer 29. juni og er produceret af Ross Robinson, der mest er kendt for samarbejder med heavynavne som Korn, Limp Bizkit og Slipknot.

Billboard har hørt albummet og kan oplyse, at det indeholder 14 sange, både melodiske, hurtige sange i den klassiske "glade The Cure"-stil (såsom "Before 3," "Taking Off" og "I Don't Know What's Going On") og lange, langsomme, melankolske numre i den lige så klassiske "triste The Cure"-stil ("Us Or Them", "Going Nowhere" og "The Promise", hvor sidstnævnte varer over 10 minutter og ender i feedback og støj).

"Vi overvejede, om vi skulle lave et tungt konceptalbum med kun langsomme sange, men blev enige om, at det ville være bedre med et varieret album. De bedste Cure-plader har en balance," siger The Cures karismatiske frontfigur Robert Smith til Billboard. Han siger også, at det er The Cures bedste album nogensinde (men det sagde han vist også sidste gang og gangen før) og tilføjer: "Hvis du ikke kan lide det, kan du ikke lide os."

Dermed adskiller det kommende album sig fra forgængeren "Bloodflowers" fra 2000, der var et af The Cures mørkeste og langsomste album i stil med "Pornography" (1982) og "Disintegration" (1989), og de tre er af mange, ikke mindst Robert Smith selv, set som en trilogi. På mange andre album har The Cure blandet det tunge med det lette, f.eks. på "Head On The Door" (1985), "Kiss Me Kiss Me Kiss Me" (1987) og, som titlen antyder det, "Wild Mood Swings" (1996).

Albummet er i øvrigt på opfordring af Ross Robinson primært indspillet live i studiet, hvilket The Cure ifølge Smith ikke har gjort siden deres andet album, "Seventeen Seconds" fra 1980. På et par numre medvirker bl.a. den gamle-guitarist Porl Thompson, som ellers gik ud i 1993.

The Cure følger albummet op med en sommerfestivalturné, som dog indtil videre ser ud til at gå uden om Danmark, som de sidst besøgte på Roskilde Festival 2001.

Den foreløbige trackliste ser således ud:
"Lost"
"Labyrinths" (arbejdstitel)
"Before 3" (arbejdstitel)
"Truth Goodness and Beauty"
"The End of the World" (første single)
"I Don't Know What's Going On"
"Taking Off"
"Anniversary"
"This Morning
"Us or Them"
"Precious Advise" (arbejdstitel)
"Jason #3" (arbejdstitel)
"The Promise"
"Going Nowhere"

ANNONCE